Elon Musk schiet Dogecoin wederom te hulp

Terwijl de Dogecoin koers door verschillende ondersteuningsniveau’s brak, besloot de bekendste DOGE-supporter, Elon Musk, de munt te ‘redden’. Op 7 september plaatste de bekende oprichter van Tesla en SpaceX namelijk een door AI gegenereerde foto van zichzelf met de bijnaam “D.O.G.E.” op X te plaatsen, terwijl hij het Department of Government Efficiency citeerde.

De post op X verspreidde zich als een lopend vuurtje en trok de aanzienlijke aandacht van 44 miljoen gebruikers en ontving binnen 12 uur een half miljoen likes. Na deze post op X ervoer DOGE een aanzienlijk prijsherstel en klom het weer boven het cruciale supportniveau.

Als Musk geen bericht over X had geplaatst, was de kans groot dat de prijs van DOGE met 20% zou zijn gedaald tot het niveau van $0,071. Op het moment van schrijven handelt DOGE echter voor $0,0948 en heeft het een prijsstijging van meer dan 4,5% doorgemaakt in de afgelopen 24 uur. Ondertussen is het handelsvolume met 23% gedaald in dezelfde periode, wat duidt op een lagere deelname van handelaren te midden van een volatiele markt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!