Aantal Dogecoin (DOGE) liquidaties registreert abnormale beweging van 925%

Zoals gegevens van CoinGlass laten zien, waren de afgelopen 24 uur pijnlijk voor handelaren die bearish waren op Dogecoin (DOGE). Zo kregen shortposities die werden geopend met derivaten op de populaire meme coins een flinke klap, met totale liquidaties van $842.560.

Dit lijkt niet veel, maar vergeleken met de gegevens over longposities is aanzienlijk. Tijdens de periode bedroegen de liquidaties van longposities op DOGE bijvoorbeeld in totaal $91.640. Dit brengt het liquidatie-onevenwicht tussen bulls en bears op een duizelingwekkende 925%. Hoe is dit echter mogelijk? Laten we de prijsgrafiek van Dogecoin erbij pakken.

Van 2 tot 3 september steeg de prijs van de belangrijkste meme coin met meer dan 6%, en bereikte het de $0,10-prijsgrens op het hoogtepunt van de stijging. Het grootste deel van deze groei kwam in drie uur, toen DOGE gisteren 3% in twee opeenvolgende uren toevoegde en vandaag 1,45%. Als gevolg hiervan werden bears, met name laatkomers, en degenen die hadden gewed op de daling van de meme coin naar $0,0942 geliquideerd, wat bijdroeg aan de opwaartse start van de prijs.

Interessant genoeg leunde de prijs van de meme coin vandaag echter de bearish kant op, maar pas nadat er een gekke onevenwichtigheid van 925% werd geregistreerd.

Momenteel is de Dogecoin koers in het laatste anderhalf uur met 2,91% gedaald. Dogecoin wordt nu verhandeld voor $0,098 per munt. We zijn dan ook benieuwd wat de munt de komende dagen gaat doen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!