Avalanche Discord-server, na Polygon, ook doelwit van hackers

Na het recente bericht over de inbreuk van de Discord-server van Polygon (MATIC), zijn hackers erin geslaagd om de Discord-server van Avalanche (AVAX) ook te compromitteren. De ongeautoriseerde toegang stelde oplichters in staat zich voor te doen als beheerders en berichten te verspreiden over een fictieve “AVAX Token Distribution”.

Is Discord wel veilig genoeg?

De gevolgen van deze twee recente inbreuken hebben geleid tot aanzienlijke kritiek op de beveiligingsinfrastructuur van Discord. Gebruikers beseffen vaak pas te laat dat zij op een kwaadaardige link geklikt hebben, waardoor ze het risico lopen op financieel verlies. Verschillende commentatoren beweren dan ook dat het gebrek aan robuuste beveiligingsfuncties van het platform de gevoelige informatie van cryptocurrency-enthousiastelingen en -ontwikkelaars in gevaar brengt. Bovendien kan een dergelijke gebeurtenis de reputatie van een project ernstige schade toebrengen.

Wat kan je doen om jezelf te beschermen?

In het licht van de recente hacks zouden wij dan ook gebruikers willen adviseren om strenge beveiligingsmaatregelen te nemen om risico’s te beperken. Ga allereerst nooit in op ongevraagde berichten of klik niet op onbekende links die binnen Discord-kanalen worden gedeeld. Tevens is het altijd verstandig om gedeelde aankondigingen (give-aways, winacties, airdrops, etc.) te controleren op alle kanalen van het project (website, X, Telegram, Discord, etc.). Mocht je iets niet vertrouwen, is het beter om niet te klikken. Je moet in deze wereld namelijk vooral voor je eigen veiligheid zorgen.

Hacks en scams liggen altijd op de loer

Concluderend benadrukken de recente inbreuken op de Discord-kanalen van Polygon en Avalanche de dringende noodzaak van verbeterde beveiliging binnen de cryptogemeenschap. Aangezien platforms zoals Discord blijven dienen als primaire communicatietools, is het cruciaal voor zowel projectleiders als gebruikers om waakzaam en proactief te blijven. Door strenge veiligheidsmaatregelen te nemen en een cultuur van voorlichting over mogelijke vormen van oplichting te bevorderen, kan de cryptogemeenschap werken aan een veiligere toekomst.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!