“Alleen Bitcoin is veilig”, aldus Max Keiser

De crypto-gemeenschap is in rep en roer sinds de arrestatie van Pavel Durov, de CEO van Telegram. Veel cryptocurrency-commentatoren besloten hun ongenoegen te uiten op X (voorheen Twitter). Onder degenen die hun mening gaven was Max Keiser, bekend om zijn maximalistische visie op Bitcoin (BTC) en als adviseur van Nayib Bukele, president van El Salvador.

In een nieuw bericht op X benadrukte Keiser dat BTC de enige echt veilige cryptocurrency blijft. Hij wees erop dat andere altcoins, zoals XRP en Cardano, vatbaarder zijn voor juridische problemen, terwijl de maker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, anoniem bleef om deze risico’s te vermijden.

De wijsheid van het anonieme brein achter Bitcoin om zijn identiteit geheim te houden heeft zich gisteren zeker bewezen. Er is echter ook de mening dat als de autoriteiten slagen in de zaak Durov, Bitcoin niet lang zal overleven, hoewel ze extern of intern niet met elkaar verbonden zijn. Sceptici geloven dat als de overheid eenmaal gewonnen heeft, het dit wil herhalen en de identiteit achter Satoshi Nakamoto ook wil achterhalen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!