Zitten we in de laatste fase vóór een grote altcoin explosie?

Nu de Bitcoin koers uitgebroken is naar boven, is het interessant om te kijken wat we van de rest van de cryptomarkt kunnen verwachten. Gaan altcoins nu eindelijk de schijnwerpers pakken? Laten we het bekijken!

Wat is Total3?

Total3 verwijst naar de totale marktkapitalisatie van alle altcoins, exclusief Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Het biedt een nauwkeurig beeld van hoe de bredere altcoin-markt presteert zonder de invloed van de twee grootste cryptovaluta’s. Door de prijsstructuren en het volume van Total3 te analyseren, kunnen we inzichten krijgen in mogelijke toekomstige marktbewegingen.

Vergelijking met 2019: Een nieuwe impuls op komst?

Wanneer we de huidige marktstructuur van Total3 vergelijken met die van 2019, zien we opvallende overeenkomsten. In 2019 onderging de altcoin-markt een forse correctie, gevolgd door een periode van accumulatie. Deze accumulatiefase werd uiteindelijk gevolgd door een krachtige impuls omhoog. De vraag is nu of we ons in een vergelijkbare situatie bevinden. De grafieken tonen dat we mogelijk in de laatste fase van deze accumulatie zitten, klaar voor een nieuwe opwaartse beweging.

De rol van de weekly bullmarket support band

Een cruciaal niveau om in de gaten te houden is de weekly bullmarket support band. Als de markt boven deze band kan sluiten, kan dit het startschot zijn voor een nieuwe opwaartse trend. Echter, als deze weerstand niet wordt doorbroken, is de kans groot dat we nog een laatste daling zien richting de lows voordat de uptrend begint.

Conclusie: Impuls of correctie?

Hoewel de overeenkomsten met 2019 suggereren dat een opwaartse impuls nabij is, moeten we voorzichtig blijven. De komende weken zijn cruciaal voor de altcoin-markt. Een doorbraak boven de weekly bullmarket support band kan het begin zijn van een nieuwe bullish fase. Als de weerstand echter standhoudt, moeten we ons voorbereiden op een mogelijke correctie voordat de markt opnieuw naar boven kan kijken.

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!