Trump stijgt in de peilingen, waardoor cryptomarkt opleeft

In de afgelopen dagen heeft de cryptomarkt een verschuiving in sentiment ervaren na een periode van aanhoudende prijsdalingen. Dit gebeurde nadat de kansen van voormalig president Donald Trump om de Amerikaanse presidentsverkiezingen te winnen leken toe te nemen.

De speculatie rondom Trumps kansen nam toe nadat er geruchten verschenen dat vice-president Kamala Harris overweegt om Gary Gensler, de huidige voorzitter van de Amerikaanse SEC, te benoemen tot minister van Financiën als zij tot president wordt gekozen.

Cryptomarkt herstelt, wat is de reden?

Het nieuws leidde tot een omslag in het sentiment binnen de cryptomarkt, waarbij een optimistischere houding ontstond. Uit gegevens blijkt dat veel cryptobeleggers niet geneigd zouden zijn om Harris te steunen als zij daadwerkelijk een dergelijke benoeming uit zou voeren. Dit resulteerde op zijn beurt in aanzienlijke prijsstijgingen van belangrijke cryptocurrencies, zoals Binance Coin (BNB), XRP (XRP), Toncoin (TON), en Tron (TRX).

Naast de promotie van Gary Gensler, staat Harris ook voor een verhoging van het vennootschapsbelastingtarief naar 28%, wat een terugdraaiing zou betekenen van een belangrijke maatregel uit de belastingwetgeving van voormalig president Trump in 2017, waarbij het tarief werd verlaagd van 35% naar 21%. Volgens een financieel expert van Bloomberg zou deze belastingverhoging schadelijk kunnen zijn voor kiezers en mogelijk in het voordeel van Trump werken.

Trump’s beloftes aan Amerikanen

Aan de andere kant beloofde Trump tijdens een recente conferentie “gigantische belastingverlagingen” aan Amerikanen. Gezien het feit dat inflatie momenteel een van de grootste zorgen is voor Amerikaanse kiezers, beginnen steeds meer Amerikanen naar Bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta’s te kijken als een mogelijke bescherming.

Opmerkelijk is dat bijna 90% van de cryptohouders hun stem aan Trump geeft. Volgens een recent bericht van Grayscale, een groot vermogensbeheerbedrijf, heeft Trump aangegeven dat hij van plan is om “100% van alle Bitcoin die de Amerikaanse overheid momenteel bezit, te behouden.”

Hoewel recente persberichten suggereren dat de keuzes van Harris voor sleuteladviseurs mogelijk een verschuiving naar een pro-crypto beleid zouden kunnen aangeven, zijn er nog geen concrete plannen voor cryptobeleid van beide kandidaten naar buiten gebracht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!