Tether mints nog eens $1 miljard USDT op het Tron-netwerk

Stablecoin-uitgever Tether heeft nog eens 1 miljard USDT-tokens aangemaakt op het Tron-netwerk, wat het totaal geminte USDT in het afgelopen jaar op 33 miljard brengt. Op 20 augustus toonden blockchain-gegevens namelijk aan dat Tether $1 miljard aan USDT-tokens heeft gecreëerd op het Tron-netwerk en deze heeft overgedragen aan de Tether Treasury-wallet. Volgens het on-chain analyseplatform Lookonchain heeft Tether Treasury het afgelopen jaar in totaal 33 miljard stablecoin-tokens aangemaakt.

Het platform meldde dat 19 miljard USDT-tokens werden gecreëerd op het Tron-netwerk, terwijl 14 miljard tokens werden uitgegeven op de Ethereum-blockchain.

De nieuwe creatie van 1 miljard USDT-tokens op Tron volgt op een vergelijkbare minting van dezelfde waarde op Ethereum. Op 13 augustus markeerde Whale Alert, een platform dat blockchain-transacties bijhoudt, een transactie waarbij de stablecoin-uitgever opnieuw 1 miljard USDT toevoegde op Ethereum.

Volgens Tether CEO Paolo Ardoino op X, was de $1 miljard transactie bedoeld als een “USDT voorraadaanvulling” op Ethereum. Hij legde uit dat de transactie weliswaar was goedgekeurd, maar nog niet in omloop gebracht, wat betekent dat deze tokens klaarstaan voor toekomstige uitgifteverzoeken en ketenwisselingen.

Net zoals traditionele bedrijven voorraad aanvullen om aan de vraag te voldoen, creëert Tether USDT-tokens om een voldoende voorraad te behouden en houdt deze vast totdat ze officieel worden uitgegeven. Dit zorgt voor een soepele liquiditeitsbeheer zonder dat er onmiddellijk extra USDT in omloop wordt gebracht.

Hoewel Tether geen officiële verklaring heeft afgelegd over de nieuwe 1 miljard tokens op Tron, worden ze waarschijnlijk gebruikt voor hetzelfde doel als de recent gecreëerde USDT op Ethereum.

Volgens de transparantiepagina van Tether had de treasury van de stablecoin-uitgever op 19 augustus nog maar $36 miljoen aan USDT-tokens op Tron die wel waren goedgekeurd, maar nog niet in omloop waren gebracht. Dit kan wijzen op een tekort aan USDT op het Tron-netwerk, wat wijst op een sterke vraag naar de stablecoin op deze blockchain.

Tron is momenteel de grootste speler in de stablecoin-markt. Op 16 augustus bleek uit gegevens van Coin Metrics Network dat het netwerk 37,9% van de totale stablecoin-markt in handen heeft, met meer dan $61 miljard aan stablecoins op de blockchain.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!