Justin Sun belooft fonds van $1 miljard te creëren om FUD te bevechten

Justin Sun, de oprichter van het TRON-ecosysteem, heeft aangekondigd een fonds van $1 miljard op te richten om “FUD te bestrijden” na grote verliezen als gevolg van de recente marktschommelingen. In een bericht op X op 5 augustus stelde Sun zijn volgers gerust door te zeggen dat de industrie “het afgelopen jaar aanzienlijk is gegroeid, en dat deze marktbewegingen niet te wijten zijn aan negatief nieuws.” Justin Sun gaf het volgende aan:

“We moeten FUD afwijzen en doorgaan met bouwen. Daarom creëren we een fonds van $1 miljard om FUD te bestrijden, meer te investeren en liquiditeit te bieden.”

Deze toezegging komt na een rapport van het X-account Spot on Chain, dat onthulde dat Sun een verlies van ongeveer $280 miljoen heeft geleden door de recente 20% daling van de Ethereum-prijs.

Sinds februari heeft Sun naar verluidt meer dan 377.500 Ethereum (ETH) verzameld tegen een geschatte kostprijs van $1,15 miljard via drie wallets. Met de huidige prijs van Ethereum ruim onder zijn gemiddelde aankoopprijs van $3.051, zijn Suns bezittingen aanzienlijk in waarde gedaald, aldus het account.

Te midden van de marktcrash kwamen er berichten dat Sun geliquideerd zou zijn. De TRON-oprichter ontkende deze geruchten en voegde eraan toe dat zijn partners “zelden deelnemen aan hefboomhandel omdat we geloven dat dergelijke transacties de industrie niet significant ten goede komen.” Justin Sun zei het onderstaande:

“In plaats daarvan richten we ons op activiteiten die de industrie en ondernemers meer ondersteunen, zoals staken, het runnen van nodes, werken aan projecten en het bieden van liquiditeit aan projectteams.”

Dit is niet de eerste keer dat Sun met opvallende aankondigingen in het nieuws komt. Begin juli, toen de Duitse overheid duizenden in beslag genomen Bitcoins (BTC) begon te verkopen, verklaarde Sun publiekelijk zijn “bereidheid” om een directe aankoop te bespreken om de markteffecten te verzachten. Ondanks zijn toezegging daalde de Bitcoin-prijs tot onder $55.000, en het is onduidelijk of Sun daadwerkelijk contact heeft opgenomen met de Duitse autoriteiten over deze kwestie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!