Ripple lanceert website voor RLUSD stablecoin

In wat een schok voor de gemeenschap is, heeft het blockchain-betalingsbedrijf Ripple Labs Inc. de webpagina voor zijn stablecoin RLUSD gelanceerd. Hoewel dit misschien een langverwachte stap van het bedrijf lijkt, onderstreept het de achter-de-schermen-inspanningen die het doet om de nieuwe token te lanceren.

Ripple stablecoin om te concurreren met rivalen

Als betalingsbedrijf lijkt het lanceren van een stablecoin gekoppeld aan de Amerikaanse dollar de juiste stap voor Ripple. Met een uitgebreid netwerk voor grensoverschrijdende afwikkelingen zal de stablecoin de bedrijfsvoering verbeteren. Het zal waarschijnlijk gebruik maken van Ripple’s bestaande succesvolle netwerk, inclusief de XRP Ledger, het populaire Layer 1-protocol.

Met de Ripple stablecoin kan het blockchain-betalingsbedrijf direct concurreren met twee van de grootste namen in de stablecoin-industrie; Tether en Circle. Specifiek zou RLUSD een deel van de markt moeten veroveren die momenteel door Tether (USDT) en USD Coin (USDC) wordt bezet. Ondanks de veranderende regelgeving op het gebied van cryptocurrency, is het bedrijf optimistisch dat zijn stablecoin een plaats op de markt zal vinden.

Na herhaaldelijk te hebben gehint op de mogelijkheid van een Ripple stablecoin, onthulde Brad Garlinghouse, de CEO van het platform, de “RLUSD” tijdens de XRP Ledger Community Summit (XRPL Apex) in Amsterdam. Destijds bleef de lanceringsdatum van de aan de Amerikaanse dollar gekoppelde stablecoin onbekend, maar dit deed niets af aan het enthousiasme van de gemeenschap.

Ondanks de recente lancering van de RLUSD-webpagina, blijft de tijdlijn voor de lancering van de stablecoin onbekend.

Regeling in Ripple vs SEC rechtszaak

Opmerkelijk is dat Ripple inspanningen levert met RLUSD terwijl het ook vooruitgang probeert te boeken in de XRP-rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De afgelopen dagen hebben verschillende geruchten de ronde gedaan over de mogelijkheid van een schikking tussen het bedrijf en de regelgever. Ook marktwaarnemers bespreken de mogelijke tijdlijn voor deze beslissing.

Aan de andere kant zien enkele juridische experts zoals pro-XRP-advocaat Bill Morgan en voormalig SEC-advocaat Marc Fagel de kans op een schikking niet groot. Wat de beslissing van de rechter ook zal zijn, het zal een precedent scheppen voor de bredere crypto-industrie.

Evenzo voorspelde voormalig Ripple-manager Sean McBride dat de kans 50/50 is dat rechter Torres in augustus uitspraak doet in de Ripple SEC-rechtszaak. Hij hintte ook op een mogelijke vertraging tot september als de rechtszaak niet eerder wordt opgelost.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!