Nieuwe memecoin Neiro bereikt $200 miljoen marktkapitalisatie in vier dagen

Een nieuwe memecoin met hondenthema heeft de cryptomarkt snel veroverd. Geïnspireerd door de nieuwe hond van de Kabosu-eigenaar, Neiro, zorgde voor een flinke hype op de markt. Je kan dan wel zeggen dat Neiro-geïnspireerde memecoins de show gestolen hebben de afgelopen dagen. Eén van deze munten wist zelfs een marktkapitalisatie van $200 miljoen in slechts vier dagen te behalen.

Kabosu’s zus zorgt voor een nieuwe memecoin-golf

Kabosu, de hond die de legendarische Doge-meme inspireerde, overleed in mei. De geliefde hond inspireerde ook ’s werelds grootste memecoin Dogecoin (DOGE) en een overvloed aan tokens met Shiba Inu-thema. De eigenaar maakte van de onlangs overleden hond maakte echter onlangs bekend dat ze Neiro, een 10-jarige geredde Shiba Inu, had geadopteerd.

Na de aankondiging zag de cryptogemeenschap de lancering van verschillende tokens geïnspireerd door de hond. De meeste van deze tokens werden ingezet op Solana, wat aanvankelijk tot miljoenen aan marktkapitalisatie leidde.

Op de eerste dag bereikte de grootste op Solana gebaseerde Neiro-memecoin een marktkapitalisatie van $100 miljoen. Sindsdien is het echter met meer dan 80% gedaald tot een marktkapitalisatie van minder dan $20 miljoen, mogelijk als gevolg van de overvloed aan Neiro-tokens in de keten.

De munt kreeg echter ook zware kritiek nadat online rapporten melding maakten van vermeende insider-activiteiten van de ontwikkelaars. Blockchain-databedrijf Bubblemaps onthulde dat de ontwikkelaars van het grootste Neiro-munt controle hadden over 6% van het aanbod en het uiteindelijk voor $5,7 miljoen verkochten.

Sindsdien heeft de memecoin een enorme prijsdaling van 84% gezien, gaande van het hoogste punt ooit (ATH) van $0,12 naar de handel op $0,019.

Zijn de honden-memecoins terug?

Uiteindelijk was het echter de op Ethereum gebaseerde Neiro-munt die de show stal van zijn Solana-tegenhangers. De munt heeft de afgelopen vier dagen een opmerkelijke groei doorgemaakt en bereikte op 1 augustus een marktkapitalisatie van $200 miljoen.

Sinds de oprichting op 27 juli heeft Neiro een stijging van 4.400% geregistreerd, waardoor er twee nullen zijn ‘veroverd’. Bovendien bereikte het token een nieuwe ATH-prijs van $0,20, na een stijging van 81% ten opzichte van de dag ervoor.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!