Hond achter de meme die Dogecoin (DOGE) inspireerde is vandaag overleden

Vandaag is een verdrietige dag voor de cryptomarkt, vooral voor de Dogecoin-gemeenschap, omdat een van de meest geliefde figuren in de memecoin-sector is heengegaan.

Het cryptoversum werd vanochtend opgeschrikt door het tragische nieuws dat de hond (Shiba Inu) achter de meme die Dogecoin (DOGE) inspireerde, met de naam Kabosu, is overleden.

Er werd naar buiten gebracht dat de fotogenieke Japanse Shiba Inu, die talloze internetmemes en uiteindelijk inspireerde, vanochtend vlak voor 8 uur vredig is ingeslapen, aldus een blogpost van de eigenaar. Ze gaf het volgende aan:

“Vandaag, 24 mei, om 7:50 uur, viel ik in slaap… Buiten het raam zingen vogels, In een prachtige ochtend. Aai je me. In slaap. Het is zachtjes gegaan…”

Het officiële Dogecoin X-account deelde het volgende bericht ter nagedachtenis aan haar:

“Vandaag is Kabosu, onze gemeenschappelijke vriend en de inspiratie van de gemeenschap, vredig in de armen van haar baasje overleden. De impact die deze ene hond wereldwijd heeft gehad, is niet te meten.

Ze was een wezen dat alleen geluk en onvoorwaardelijke liefde kende.

Houd haar geest en haar familie in je gedachten, en draag haar vooral met je mee terwijl jouw verhaal verdergaat – we zijn allemaal dankbaar dat het hare het onze heeft geraakt en gevormd.”

Atsuko Sato, de kleuterleidster die Kabosu in 2008 redde, heeft jarenlang een blog bijgehouden over haar leven en huisdieren. In 2010 deelde ze een ogenschijnlijk onschuldige fotoshoot van Kabosu. Ze wist toen nog niet dat ze het internet voor altijd zou veranderen. Kabosu was 18 jaar oud, wat overeenkomt met 126 hondenjaren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!