Casper Network is weer operationeel na hack

Het Casper Network is weer operationeel na een tijdelijke stop vanwege de hack van 27 juli. Op 31 juli om 15.18 uur UTC kwamen 64 validators unaniem overeen om de validatie te hervatten, wat neerkomt op 85% van de CSPR die op het netwerk is ingezet.

Volgens een bericht op het X is het netwerk hersteld en nu volledig operationeel. Het beveiligingsincident werd opgelost dankzij een gezamenlijke, gedecentraliseerde inspanning waarbij validators, ingenieurs en andere belanghebbenden betrokken waren.

In de door het Casper-team gepubliceerde update werd opgemerkt dat de pauze in de netwerkactiviteiten een technische uitdaging vormde, vooral omdat deze zich midden in een actief tijdperk voordeed en niet aan het einde. Om dit aan te pakken werden twee blokken met vier transacties verwijderd, waardoor deze transacties en hun effecten op de blockchain feitelijk verweesd werden. Het upgradeproces omvatte de implementatie van nieuwe binaire Casper-node- en standaardconfiguratiebestanden.

Na de netwerkpauze moesten validators de upgrade handmatig starten en de nieuwe versie implementeren, een proces dat realtime synchronisatie vereiste. Bovendien is er een tool gemaakt om de hele blockchain vanaf het begin tot het heden te scannen, met als doel ervoor te zorgen dat er geen andere gevallen van uitbuiting hebben plaatsgevonden.

Met toestemming van de validators werden de knooppunten opnieuw opgestart, waarbij de twee problematische blokken werden verwijderd en de noodzakelijke mondiale statusveranderingen werden toegepast. Zodra 66,7% of meer van de stake-consensus dit punt bereikte, werd het netwerk hervat en werd het maken van blokken hervat.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!