BlackRock waarschuwt voor crypto scams

In een opvallende stap heeft BlackRock zijn publiek gewaarschuwd voor frauduleuze activiteiten die de cryptomarkt teisteren. De vermogensbeheerder meldde gevallen van valse domeinen en nep-aanmeldingen die beleggers probeerden te misleiden. Zo moest BlackRock vorig jaar juridische stappen ondernemen tegen partijen die zich voordeden als BlackRock via nepwebsites en frauduleuze documenten, waaronder een nep-XRP ETF die de marktprijzen manipuleerde.

Van scepsis naar acceptatie: BlackRock’s veranderende houding ten opzichte van Bitcoin

In een opmerkelijke ommekeer heeft BlackRock’s CEO Larry Fink Bitcoin erkend als een legitieme investering. Waar Fink in 2017 Bitcoin (BTC) nog zag als een middel voor witwaspraktijken, markeert de recente succesvolle lancering van Bitcoin- en Ethereum-ETF’s door BlackRock een aanzienlijke verandering in visie. Deze ETF’s zijn populair en presteren beter dan vergelijkbare producten, wat wijst op een groeiende acceptatie door institutionele beleggers.

Aanhoudende crypto fraude: Een voortdurende bedreiging

Ondanks de toenemende legitimiteit van cryptobeleggingen blijft fraude een wijdverbreid probleem. Volgens de FBI veroorzaakte cryptobeleggingsfraude vorig jaar bijna 4 miljard dollar aan verliezen in de Verenigde Staten. De opkomst van generatieve AI heeft het probleem verergerd, omdat oplichters nu realistische deepfakes kunnen maken om slachtoffers te misleiden.

Conclusie

Hoewel BlackRock’s goedkeuring van Bitcoin en Ethereum als investeringsopties een groeiende acceptatie weerspiegelt, benadrukt de parallelle toename van geavanceerde cryptofraude de inherente risico’s. Beleggers moeten voorzichtig zijn en waakzaam blijven voor frauduleuze praktijken om hun investeringen te beschermen. Naarmate de cryptomarkt zich verder ontwikkelt, is het van cruciaal belang om goed geïnformeerd en voorzichtig te blijven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!