Hong Kong wetgever overweegt Bitcoin voor fiscale reserves

Hong Kong-lid van de Wetgevende Raad Johnny Ng heeft plannen aangekondigd om samen te werken met verschillende belanghebbenden om de haalbaarheid en potentiële voordelen van het opnemen van Bitcoin in de financiële reserves van de speciale administratieve regio te beoordelen.

In een recente post op X benadrukte Ng de toenemende wereldwijde erkenning van Bitcoin (BTC), vaak “digitaal goud” genoemd vanwege de waargenomen waarde en het potentieel als bescherming tegen inflatie.

Hij benadrukte het belang van het overwegen van Bitcoin in strategische fiscale reserves, en suggereerde dat de opname ervan Hong Kong’s economische kader ten goede zou kunnen komen onder de juiste regulerende omstandigheden.

Bitcoin en Web3 voor ontwikkeling

Wu’s opmerkingen komen op een moment dat Bitcoin- en Web3-technologieën wereldwijd aan populariteit winnen. Het gedecentraliseerde karakter van Bitcoin, samen met de beperkte voorraad, heeft Bitcoin in de ogen van veel investeerders een waardevol bezit gemaakt.

Bron: Johnny Ng

Ng wees erop dat het mondiale bewustzijn van Bitcoin toeneemt, wat het een cruciaal element maakt in de discussie over digitale activa en hun integratie in traditionele financiële systemen. Het initiatief van de wetgever maakt deel uit van een bredere inspanning om de ontwikkeling van het Web3-ecosysteem in Hong Kong te versnellen.

Web3 vertegenwoordigt de volgende generatie internettechnologieën, gericht op decentralisatie, blockchain en peer-to-peer interacties. Ng gelooft dat Hong Kong zich in een cruciale fase bevindt wat betreft naleving van regelgeving en industriële ontwikkeling, wat de weg zou kunnen vrijmaken voor een meer open en innovatieve marktomgeving.

Strategische fiscale reserves en naleving

Ng erkende in zijn voorstel dat grondig onderzoek en naleving van bestaande regelgeving essentieel zijn om de strategische en veilige integratie van Bitcoin in de fiscale reserves van Hong Kong te waarborgen.

Verder dan Bitcoin omvat Ng’s visie voor Hong Kong een robuust en dynamisch Web3-ecosysteem. Hij riep de regering op om zich te concentreren op technologische innovatie en een ondersteunende omgeving te creëren voor de ontwikkeling van Web3.

Ng’s pleidooi komt op een geschikt moment, aangezien Hong Kong vooruitgang heeft geboekt in digitale financiën (DeFi) en blockchain-adoptie. Het regelgevingskader van de regio evolueert om deze nieuwe technologieën te accommoderen, met als doel een balans te vinden tussen innovatie en veiligheid.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!