Ledger lanceert nieuwe crypto hardware wallet met touchscreen

Een prominente crypto firma lanceert een nieuwe crypto hardware wallet met touchscreen mogelijkheden.

In een nieuwe aankondiging op het sociale mediaplatform X, zegt Ledger dat het een nieuw product in zijn lijn van crypto wallets met touchscreens uitbrengt.

“Ledger Flex is hier. Naast Ledger Stax is Ledger Flex de nieuwste toevoeging aan onze nieuwe categorie van veilige touchscreen apparaten.”

Volgens de website van het bedrijf komt het nieuwere Flex model met een 2,84″ touchscreen, terwijl het Stax model een 3,4″ touchscreen heeft. Beide wallets zijn compatibel met duizenden digitale activa en zijn uitgerust met Ledger’s Secure Element chip en eigen besturingssysteem, wat de beveiliging en toegankelijkheid verhoogt.

Hardware wallets zijn apparaten die digitale activa opslaan zonder verbonden te zijn met het internet, waardoor ze bestand zijn tegen hacks en andere online bedreigingen.

De Stax wallet van Ledger, die in december 2022 werd aangekondigd en eerder dit jaar werd gelanceerd, is ontworpen door de uitvinder van Apple’s beroemde iPod.

Zoals destijds door Ledger CEO Pascal Gauthier werd verklaard:

“Het is de eerste veilige touchscreen; de eerste keer dat een touchscreen gebruikersinterface wordt aangestuurd door een secure element chip, wat cruciaal is voor crypto beveiliging.

Het is ook het eerste gebogen E-Ink display ooit gebouwd, het eerste display dat organische halfgeleidermaterialen op plastic substraten gebruikt in plaats van silicium materialen op glas en het enige scherm dat bij minder dan 100 graden is gemaakt.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!