“Dit is waar BTC bullmarkten van gemaakt zijn”, aldus analist

Een populaire cryptocurrency-analist, met ruim 95.000 volgers op X (voorheen Twitter), zegt dat één belangrijke indicator de kracht van de bullmarkt van Bitcoin (BTC) illustreert.

De pseudonieme on-chain-analist Checkmate vertelt zijn volgers dat de  short-term holder spent output profit ratio (STH-SOPR) een aanhoudende opwaartse trend van Bitcoin signaleert.

De STH-SOPR volgt de winst- of verliesniveaus van alle verplaatste BTC gedurende de afgelopen 155 dagen voor het kortetermijnhouderscohort.

Volgens Checkmate daalde de STH-SOPR kort onder het “1”-niveau voordat hij zich herstelde, wat wijst op sterke marktfundamentals. Hij beschrijft het als volgt:

“Bitcoin short, scherpe STH-SOPR-onderschrijding van 1,0, gevolgd door een doorbraak van de STH-kostenbasis. Ik vind het geweldig om het te zien, dit is waar de BTC bullmarkten van gemaakt zijn.”

De analist is van mening dat de prijs van Bitcoin een weerspiegeling is van de mondiale macro-economische omstandigheden. Hij zegt het volgende hierover:

“Bitcoin is duidelijk een index voor mondiale gebeurtenissen. De prijs ervan, en de reactie van beleggers daarop, worden bij elk blok onveranderlijk in het Bitcoin-grootboek ingebakken. De on-chain database in Bitcoin is een van de krachtigste bronnen van marktinformatie die er bestaat.”

Kijkend naar altcoins waarschuwt de analist dat veel altcoin-projecten mogelijk zullen verdwijnen vanwege een gebrek aan nut. Hij zegt het onderstaande:

“Veel altcoin-mensen zullen ‘mijn munt niet pompen’ verwarren met ‘de risico-beloning verbetert.’ We bevinden ons op een punt in dit spel waar de geleverde altcoin-producten echt waardeloos zijn en een verwaarloosbare vraag hebben. De opwaartse trend van uw munt is verre van gegarandeerd, mensen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!