SEC legt uit welke altcoins het als effecten beschouwt en waarom!

Ontdek waarom de SEC de tokens MATIC, MANA, CHZ, SAND en LUNA als effecten classificeert en de gevolgen hiervan voor de cryptomarkt.

Uitgebreide toelichting door de SEC

De SEC heeft haar redenering gedetailleerd uiteengezet waarom MATIC, MANA, CHZ, SAND en LUNA als effecten worden beschouwd. Volgens de SEC vertonen deze tokens eigenschappen van investeringscontracten, wat cruciaal is voor hun classificatie als effect. Deze beslissing heeft belangrijke consequenties voor de crypto-industrie, vooral voor handelsplatformen en investeerders die met deze tokens werken.

Polygon (MATIC): Fondsenwerving en promotie

Polygon (MATIC) vermeldde duidelijk in zijn whitepaper dat de opgehaalde fondsen uit private en publieke verkopen zouden worden gebruikt voor de ontwikkeling en uitbreiding van zijn activiteiten. Bovendien promootte het bedrijf regelmatig de handel in MATIC op verschillende crypto-exchanges. De SEC ziet dit als pogingen om de waarde en marktactiviteit van de token te verhogen, wat voldoet aan de criteria van een effect.

Decentraland (MANA): Vroege bijdragers korting

Decentraland bood MANA-tokens aan vroege bijdragers tegen een gereduceerde prijs aan. De SEC beschouwt dit als een teken van een investeringscontract. Deze fondsenwervingsstrategie, met potentieel rendement voor investeerders, komt overeen met kenmerken die de SEC vaak ziet bij effecten. Daarom heeft de SEC MANA als effect geclassificeerd om te zorgen voor naleving van de investeringswetten.

Chiliz (CHZ): Financiering van het ecosysteem

Chiliz verklaarde dat de fondsen uit CHZ-verkopen zouden worden gebruikt voor de ontwikkeling, marketing en groei van het Chiliz-protocol. Deze publieke verklaring was voor de SEC voldoende om CHZ als een effect te beschouwen, aangezien de fondsen bedoeld waren om het ecosysteem te verbeteren en de vraag en waarde van CHZ te verhogen, waardoor het een investeringsmogelijkheid werd.

Sandbox (SAND): Marktliquiditeitsstrategieën

In een blogpost over beursnoteringen promootte Sandbox de secundaire marktliquiditeit van SAND-tokens. De SEC interpreteert dit als een poging om investeerders aan te trekken met de belofte van rendementen. Dergelijke tactieken, gebaseerd op winstverwachting uit marktactiviteiten, versterken de classificatie van de token als effect.

Terraform (LUNA): Sleutel tot bedrijfsgroei

In een interview beschreef de business development manager van Terraform (LUNA) als cruciaal voor de groei van het bedrijf. Deze verklaring, samen met de verschillende promotiestrategieën van het bedrijf, ondersteunt de classificatie van LUNA als effect door de SEC. De nadruk op LUNA’s rol in de bedrijfsuitbreiding komt overeen met kenmerken die de SEC associeert met investeringscontracten.

Conclusie

De SEC benadrukt de intenties en promotiestrategieën van tokenuitgevers in haar gedetailleerde redenering, in lijn met de eigenschappen van investeringscontracten onder de effectenwetten. Deze classificaties beïnvloeden niet alleen de tokens, maar ook de handelsplatforms die ermee werken, wat strengere naleving van regelgeving vereist. Voor investeerders en industriebelanghebbenden is het van cruciaal belang om deze nuances te begrijpen bij het navigeren door het veranderende crypto-regelgevingslandschap.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!