Santiment: Meer dan een derde Ethereum voorraad nu gestaked

Nieuwe gegevens van marktintelligentieplatform Santiment tonen aan dat meer dan 33% van de totale voorraad van Ethereum (ETH) momenteel wordt gestaked.

In een nieuwe draad op het socialemediaplatform X zegt Santiment dat er nu meer dan 47 miljoen Ether – ter waarde van ongeveer 147 miljard dollar op het moment van schrijven – gestaked wordt op een prominent ETH-stakingplatform, een cijfer dat 3 keer hoger is dan twee jaar geleden:

“Het ETH2 Beacon Deposit Contract, gebruikt voor stakingsdeposito’s voor Ethereum 2.0, bevat nu een recordhoogte van 47,36 miljoen ETH. Dit is goed voor 33,9% van de totale voorraad, en meer dan een verdrievoudiging sinds de 10,9% die het twee jaar geleden had.”

Staking is wanneer een crypto-eigenaar hun tokens gebruikt om een blockchain te valideren en te beveiligen als een manier om beloningen te verdienen.

Bron: Santiment

Ethereum is overgeschakeld van een proof-of-work (PoW) consensusmechanisme naar een proof-of-stake (PoS) mechanisme in september 2022, waardoor gebruikers ETH kunnen staken om de blockchain te valideren en beloningen te verdienen.

Bovendien heeft de overstap ervoor gezorgd dat het aantal ETH dat op de markt komt is gedaald en de blockchain sneller, goedkoper te bedienen en milieuvriendelijker heeft gemaakt. Destijds zei de Ethereum Foundation dat het aantal uitgegeven ETH zou dalen van 13.000 naar 1.600 per dag.

Ethereum wordt verhandeld voor 3.143 op het moment van schrijven, een kleine stijging gedurende de laatste 24 uur.

Santiment merkt ook op de top 10 crypto-gamingprojecten in termen van niet-redundante dagelijkse ontwikkelingsactiviteit over een periode van 30 dagen.

De lijst omvat MultiversX (EGLD), Decentraland (MANA), Immutable X (IMX), Skale (SKL) en Root Network (ROOT).

Bron: Santiment

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!