Wallet van Duitse overheid daalt naar 5.800 BTC na grote verkoop

De Duitse overheid is op 12 juli opnieuw begonnen met de verkoop van haar Bitcoin-bezit. Deze beslissing werd genomen nadat eerder overgedragen BTC weer was teruggekeerd naar de wallet van de overheid. Volgens blockchain-gegevens van Arkham heeft de Duitse overheid meerdere transacties uitgevoerd en in totaal 3.200 Bitcoin over verschillende platforms verplaatst.

De Bitcoin-transacties werden verzonden naar Bitstamp, Kraken en Coinbase, waarbij elk platform 400 BTC ontving. Daarnaast werden 1.000 BTC en 500 BTC naar twee onbekende adressen gestuurd. Ondertussen deelde crypto-analist Michaël van de Poppe op X dat de resterende Bitcoin ter waarde van ongeveer $300 miljoen waarschijnlijk op 12 juli zal worden verkocht.

Grote verkopen door overheden kunnen vaak leiden tot meer marktvolatiliteit. Echter, door de Bitcoin over verschillende platforms te verspreiden, kan dit helpen om plotselinge en extreme prijsschommelingen te voorkomen.

De Bitcoin-wallet van de Duitse overheid, die Bitcoin bevat die in januari in beslag is genomen van een illegale filmsite, heeft sinds 19 juni miljarden dollars aan Bitcoin verplaatst en heeft deze inspanningen begin juli opgevoerd.

Met een start van 50.000 Bitcoin heeft de wallet de afgelopen maand een groot deel van deze voorraad verkocht. Van de oorspronkelijke 50.000 BTC zijn er nu nog 5.800 over, wat betekent dat de Duitse overheid 44.200 BTC heeft verkocht, wat neerkomt op 88,4% van het oorspronkelijke bedrag.

Op 11 juli daalde de Bitcoin-voorraad van de Duitse overheid tijdelijk onder de 5.000 BTC nadat ongeveer $615 miljoen aan Bitcoin was overgedragen naar verschillende cryptocurrency-exchanges, waaronder Coinbase, Bitstamp, Kraken, Flow Traders en twee onbekende adressen, volgens blockchain-analysebedrijf Arkham.

Duits parlementslid en Bitcoin-voorstander Joana Cotar heeft kritiek geuit op de grootschalige verkoop van Bitcoin door het land. Zij stelde dat de cryptocurrency als een beschermingsmiddel tegen risico’s in het traditionele financiële systeem had kunnen dienen door het als een “strategische reservevaluta” te gebruiken.

De recente prijsdaling van Bitcoin kan worden toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder de grote verkoop van BTC door Duitsland en zorgen over de vrijgave van een aanzienlijk bedrag aan Bitcoin door Mt. Gox, ter waarde van meer dan $8 miljard, aan zijn schuldeisers. Dit heeft geleid tot onzekerheid op de markt en neerwaartse druk op de prijzen.