CBDC is geen internationale competitie, aldus centrale bank van Taiwan

De voorzitter van de centrale bank van Taiwan, Yang Chin-long, verklaarde zondag dat Taiwan geen haast heeft om een centrale bank digitale valuta (CBDC) in te voeren. Volgens Yang is een CBDC geen kwestie van internationale competitie. De centrale bank van Taiwan zal de tijd nemen en experimenteren met de digitale nieuwe Taiwanese dollar, aldus Yang.

Uit een lokaal rapport blijkt dat Yang voorbeelden gaf van landen die al een CBDC hebben uitgegeven of pilootprojecten hebben uitgevoerd. Hij merkte op dat deze projecten “niet zo succesvol waren als verwacht.” Op woensdag zal Yang een speciaal rapport presenteren aan de Financiële Commissie van de Wetgevende Yuan over de planning voor de uitgifte van digitale valuta.

Yang benadrukte dat de invoering van een CBDC een complex en langdurig proces is. Hij zei dat de centrale bank het stapsgewijs zal aanpakken om de verspreiding van digitale betalingssystemen te waarborgen.

In december vorig jaar verklaarde de vice-gouverneur van de centrale bank van Taiwan, Chu Mei-lie, dat de bank een technische haalbaarheidsstudie voor een wholesale CBDC had afgerond. Hij gaf ook aan dat er plannen zijn voor verdere pilots van een retail of “universele” CBDC.

Op zondag herhaalde Yang dat de centrale bank geen specifieke tijdlijn heeft voor de uitgifte van een CBDC. De bank is bezig met continu onderzoek en experimenten om de efficiëntie en innovatieve toepassingen van het betalingssysteem te verbeteren, aldus Reuters. Yang benadrukte dat de promotie van een CBDC een groot en complex project is dat veel tijd zal vergen.

In december gaf de vice-gouverneur aan dat de centrale bank van plan is enquêtes te houden binnen het hele ecosysteem over CBDC. Daarnaast werkt de bank samen met de BIS en Swift, voegde Chu Mei-lie toe.

Daarnaast heeft de financiële toezichthouder van Taiwan, de Financial Supervisory Commission (FSC), nieuwe richtlijnen geïntroduceerd voor Virtual Asset Service Providers (VASPs) om de bescherming van cryptocurrency-gebruikers in het land te verbeteren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!