Taiwan introduceert nieuwe wetten op het gebied van digitale valuta

De voorzitter van de Taiwanese Financial Supervisory Commission (FSC), Huang Tianmu, heeft plannen aangekondigd om in september een nieuw wetsontwerp te introduceren gericht op cryptocurrencies.

Het aankomende wetsontwerp heeft tot doel effectievere regelgeving voor digitale activamarkten te creëren en de veiligheid van investeerders te waarborgen, zo verklaarde Huang Tien-mu, de voorzitter van de FSC. Dit volgens een nieuwsbericht dat op 4 maart geplaatst is door UDN.

In de toespraak waarschuwde hij investeerders voor de potentiële fraudegevaren verbonden aan digitale valuta. Hij benadrukte dat flinke straffen zullen worden opgelegd aan handelaren die proberen investeerders te misleiden. De voorgestelde regelgeving omvat flinke straffen voor overtreders, waaronder hoge boetes voor niet-gelicentieerde Crypto Asset Service Providers (VASP), variërend van 60.000 tot 600.000 dollar.

Taiwan werd eerder geconfronteerd met cryptofraude. In 2021 arresteerde de politie van Taiwan al 14 verdachten die betrokken waren bij cryptofraude van $5,41 miljoen.

De ontwikkeling komt op een moment van toenemende bezorgdheid over mogelijke risico’s die cryptocurrencies met zich mee kunnen brengen voor de financiële stabiliteit en de veiligheid van investeerders. En terwijl Taiwan zich voorbereidt om zijn nieuwe regelgevingsontwerp voor crypto-activa te introduceren, houdt de wereldwijde cryptogemeenschap het nauwlettend in de gaten.

Dit initiatief markeert niet alleen een significante stap om de risico’s van digitale valuta te beperken, maar benadrukt ook de positie van Taiwan als een vooraanstaande speler in de wereldwijde financiële sector.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!