SEC stelt lancering van spot Ether ETF’s verder uit

De lancering van door de Verenigde Staten gevestigde spot Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s), die velen al op 2 juli hadden gezet, is uitgesteld door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Volgens Bloomberg ETF-analisten Eric Balchunas en James Seyffart heeft de SEC extra tijd genomen om de S-1 formulieren terug te sturen die zijn ingediend door potentiële spot Ether ETF-uitgevers, waardoor de lancering is uitgesteld tot medio juli of later.

SEC-opmerkingen vertragen het proces

De SEC heeft opmerkingen gemaakt over de S-1 formulieren en gevraagd om herindiening voor 8 juli. Volgens Balchunas betekent deze nieuwe tijdlijn dat de lancering van de spot Ethereum ETF’s mogelijk wordt uitgesteld tot medio tot eind juli.

Nate Geraci, president van ETF Store, merkte op dat de laatste ronde van S-1 herzieningen relatief klein was en voorspelde dat de SEC uitgevers binnen 14-21 dagen zou vrijgeven voor handel. Hoewel de exacte tijdlijn onzeker blijft, heeft de SEC aangegeven dat een mogelijke lancering deze zomer plaatsvindt.

Twee-staps proces voor Ethereum ETF’s

De goedkeuring van de S-1 formulieren is het tweede deel van een twee-staps proces dat nodig is voor de ETF’s om live te gaan. Het eerste deel betrof de goedkeuring van de 19b-4 formulieren in mei. De SEC keurde de 19b-4 aanvragen van acht ETF-bieders goed op 23 mei.

In tegenstelling tot de 19b-4 formulieren zijn de S-1 formulieren niet gebonden aan een specifieke deadline, waardoor uitgevers afhankelijk zijn van de tijdlijn van de SEC voor beoordeling en goedkeuring.

Op 26 juni bevestigde SEC-voorzitter Gary Gensler dat het goedkeuringsproces voor spot Ether ETF’s soepel verloopt.

De SEC heeft een regelwijziging goedgekeurd waarmee grote uitgevers, waaronder BlackRock, Fidelity, 21Shares, Grayscale, Franklin Templeton, VanEck, iShares en Invesco, kunnen deelnemen aan het proces. Daarnaast hebben uitgevers zoals VanEck 8-A formulieren ingediend ter voorbereiding op notering op beurzen vóór 8 juli.

Gensler beweerde echter dat het noteren van spot Ether ETF’s op aandelenbeurzen maanden kan duren en mogelijk pas in september gebeurt. Gensler legde de verantwoordelijkheid voor de noteringen van de Ether ETF’s bij de aanvragers en beweerde dat het proces volledig afhangt van hun reactietijden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!