Floki Inu waarschuwt voor frauduleuze tokens op Solana

Het Floki Inu memecoin-project heeft gebruikers en de bredere cryptogemeenschap gewaarschuwd voor lopende oplichting met ongeautoriseerde tokens die ten onrechte aan hun merk worden gekoppeld. De frauduleuze tokens zijn opgedoken op de Solana (SOL)– en Base-blockchains, waardoor investeerders worden misleid.

Het officiële X-account van Floki Inu heeft sociale media gebruikt om hun volgers te waarschuwen voor de scam-tokens. Ze benadrukten dat de legitieme Floki Inu (FLOKI) token exclusief beschikbaar is op de BNB Smart Chain en Ethereum (ETH) netwerken.

Floki heeft het Ethereum-adres “0xcf0c122c6b73ff809c693db761e7baebe62b6a2e” en het BNB Smart Chain-adres “0xfb5b838b6cfeedc2873ab27866079ac55363d37e” als de juiste contractadressen voor hun tokens vermeld om gebruikers te helpen oplichting te voorkomen.

Floki Inu drong er bij zijn gemeenschap op aan om tokeninformatie alleen van officiële bronnen te verkrijgen om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van deze frauduleuze schema’s.

Groei van het Floki Inu-ecosysteem

Ondanks deze beveiligingsdreigingen blijft Floki Inu de functionaliteit en het nut van zijn ecosysteem verbeteren. Een opmerkelijke ontwikkeling is de introductie van de FLOKI Name Service op het BNB Chain mainnet.

Deze service stelt gebruikers in staat gedecentraliseerde domeinnamen met de .floki-extensie te registreren.

De service maakt gebruik van de Space ID-architectuur om interoperabiliteit mogelijk te maken met tal van gedecentraliseerde applicaties (DApps), waaronder populaire wallets en exchanges zoals Trust Wallet en PancakeSwap.

Floki Inu heeft meer dan 417.400 houders op de BNB Chain overschreden. Om dit te vieren heeft Floki Inu een beloningsprogramma gelanceerd, waarmee houders een percentage van de rentebeloningen kunnen claimen.

In maart onthulde de dog-themed memecoin zijn roadmap voor 2024, waarin verschillende aankomende functies en utility-georiënteerde initiatieven werden bekendgemaakt. De plannen omvatten gereguleerde digitale bankrekeningen, waarmee gebruikers bankrekeningen kunnen aanmaken en financieren met FLOKI-tokens.

De roadmap omvat een samenwerking met een gelicentieerd fintech-bedrijf dat digitale bankrekeningen met Swift-betalingen en SEPA IBAN-mogelijkheden mogelijk zal maken, verspreid over Canada, Spanje, Dominica, Australië en de Verenigde Arabische Emiraten.

In januari waarschuwde de Hong Kong Securities and Futures Commission (SFC) het publiek voor het “Floki Staking Program” en “TokenFi Staking Program.”

De SFC merkte op dat deze producten stakingdiensten bieden en jaarlijkse rendementen van 30% tot meer dan 100% beloven. Desondanks hebben ze geen toestemming voor openbare verkoop in Hong Kong.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!