Logan Paul sleept cryptojournalist Coffeezilla voor de rechter

In een belangrijke stap heeft Logan Paul een federale rechtszaak aangespannen tegen Coffeezilla, de YouTube-persoonlijkheid die bekend staat om zijn diepgaande onderzoeken naar vermeende oplichters.

De rechtszaak beweert dat Coffeezilla, wiens echte naam Stephen Findeisen is, lasterlijke uitspraken heeft gedaan over de rol van Paul in CryptoZoo, een blockchain-spel dat zijn beloften niet waarmaakte en resulteerde in aanzienlijke financiële verliezen voor spelers.

De klacht, ingediend in San Antonio, beweert dat Findeisen willens en wetens valse informatie heeft verspreid om zijn profiel en bereik te vergroten en zijn inkomen te verhogen.

Diepere duik in de beschuldigingen

Volgens de klacht zou Findeisen cruciale sms-berichten hebben achtergehouden die zijn uitgewisseld tussen Logan Paul en de ontwikkelaars van CryptoZoo. Deze berichten tonen naar verluidt de oprechte bedoelingen van Paul en zijn bezorgdheid over het succes van het project. Als gevolg daarvan wordt Findeisen ervan beschuldigd selectief berichten uit hun context te presenteren om een ​​schadelijk verhaal tegen Paul op te bouwen. Deze vermeende manipulatie vormt de kern van Pauls smaadclaims, waarbij de rechtszaak benadrukt dat daadwerkelijke boosaardigheid en roekeloze minachting voor de waarheid bewezen moeten worden.

Gecompliceerde factoren in de rechtszaak

De complexiteit van de rechtszaak wordt nog vergroot door Pauls eerdere erkenning van enkele kritieken van Findeisen. Logan Paul heeft toegegeven dat een van de mede-makers van CryptoZoo, Eddie Ibanez, inderdaad een “professionele oplichter” was, in lijn met de publieke beweringen van Findeisen. Deze bekentenis zou van invloed kunnen zijn op de zaak, aangezien het juridische team van Paul zich nu moet bezighouden met de taak om onderscheid te maken tussen de erkende waarheden en de zogenaamd lasterlijke uitspraken.

Logan Paul’s eerste reactie en juridische strategie

Aanvankelijk had Logan Paul begin 2023 gedreigd met juridische stappen tegen Coffeezilla, maar later trok hij zijn verklaringen in en koos ervoor om zich te verontschuldigen en zijn voornemen kenbaar te maken om zijn verantwoordelijkheid te nemen. Aanhoudende beschuldigingen en inhoud die Coffeezilla in 2023 heeft gepost, hebben Paul er echter toe aangezet de rechtszaak opnieuw te bekijken. Deze strategiewijziging onderstreept de aanhoudende spanning en inzet die betrokken zijn bij dit spraakmakende geschil.

Coffeezilla moet nog reageren

Volgens de laatste updates heeft Coffeezilla nog niet publiekelijk op de rechtszaak gereageerd. Ondanks de juridische procedure blijft de inhoud die in de rechtszaak wordt aangehaald toegankelijk op zijn YouTube-kanaal en sociale-mediaplatforms. We wachten echter geduldig af of Coffeezilla besluit om publiekelijk op de aantijgingen te reageren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!