Ripple CEO: SEC-voorzitter zal ervoor zorgen dat Joe Biden verliest

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, heeft Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), bekritiseerd vanwege zijn recente uitspraken over dat de meeste crypto-managers de gevangenis in gaan.

Garlinghouse verklaarde in een tweet dat Gensler en zijn benadering van crypto-regulering ervoor zouden zorgen dat de Amerikaanse president Joe Biden de komende verkiezingen zou verliezen.

Gensler over crypto-bestuursleden

Tijdens een interview met Bloomberg op dinsdag sprak Gensler over de Amerikaanse crypto-industrie, de aanstaande lancering van de spot Ethereum ETF’s, crypto-regulering en het lot van leidinggevenden in de sector.

Terwijl de SEC-voorzitter zwijgzaam bleef over de timing van de lancering van de Ethereum ETF’s en verklaarde dat de discussies soepel verliepen, weerlegde hij beweringen over inconsistenties tussen crypto- en effectenwetten en benadrukte hij dat zoiets niet bestond.

Gensler zei dat de crypto-ruimte vol is van niet-naleving en aanzienlijke schade heeft toegebracht aan Amerikaanse investeerders. Volgens Gensler is het gebrek aan naleving duidelijk zichtbaar in het aantal topcrypto-managers die in de gevangenis zitten of in afwachting zijn van een veroordeling. Hij beschreef het als volgt:

“Dit is een veld waar de leidende figuren van een paar jaar geleden ofwel in de gevangenis zitten, op het punt staan ​​de gevangenis in te gaan, of in afwachting zijn van uitlevering. Denk er over na. Dit is dat veld. Dat is het terrein waar het publiek nu echt schade heeft geleden. En er is sprake van aanzienlijke niet-naleving in het veld.”

Het zal Biden de verkiezingen kosten

Garlinghouse bekritiseerde Gensler en noemde zijn opmerkingen “absolute onzin”. De Ripple CEO zei dat de laster van crypto-bestuurders afkomstig was van iemand die het frauduleuze plan van de failliete beurs FTX had gemist en zelfs “gezellig was” met de oprichter van het platform, Sam Bankman-Fried, die is veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf voor zijn rol in de zaak.

Bovendien merkte Garlinghouse op dat de incompetentie van Gensler duidelijk bleek uit zijn afwezigheid bij de aankondiging van het ministerie van Justitie van een schikking van meerdere miljarden dollars met Binance, ‘s werelds grootste cryptocurrency-beurs. Hij zei het onderstaande:

“Als hij echt ‘voor het Amerikaanse volk werkte’, zoals hij zegt, zou hij al lang geleden zijn ontslagen. Gensler zal ervoor zorgen dat Biden de verkiezingen verliest.”

De opmerkingen van Garlinghouse weerspiegelen die van miljardair-ondernemer en crypto-investeerder Mark Cuban, die de afgelopen maanden heeft verklaard dat Gensler Biden de verkiezingen zou kunnen kosten vanwege jonge Amerikaanse burgers die crypto bezitten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!