Metalband Metallica slachtoffer van cryptofraude

De Amerikaanse metalband Metallica, die meer dan 100 miljoen albums heeft verkocht, is het slachtoffer geworden van cryptocurrency-oplichting. Het officiële X-account van Metallica werd door hackers gebruikt om een nieuwe Solana meme-munt met de ticker $METAL te promoten.

Kort achter elkaar werden er meerdere berichten op het officiële X-account van Metallica geplaatst. Zo werd de frauduleuze cryptocurrency gepromoot als een ‘dynamisch nieuw token’ dat gelanceerd zou worden in samenwerking met het Amerikaanse kaartverkoop- en distributiebedrijf Ticketmaster.

Verder zou de $METAL-token volgens de berichten binnenkort aangeschaft kunnen worden met een creditcard en betaalpas, en zouden tokenhouders 25% korting kunnen krijgen op alle kaartverkopen.

Metallica

Herhaaldelijke doelwitten van cryptofraude

Het is niet de eerste keer dat de Amerikaanse band slachtoffer is geworden van cryptofraudeurs. In 2022 was het ook al raak. In de aanloop naar de lancering van hun langverwachte nieuwe album 72 Seasons werd Metallica doelwit van cryptofraudeurs. Er verscheen toen een valse livestream op YouTube waarin reclame werd gemaakt voor een nep-weggeefactie. Metallica zei toen het volgende:

“Laten we zo duidelijk mogelijk zijn. Deze [crypto-weggeefacties] zijn oplichting.”

Na de lancering van diverse meme-munten door beroemdheden, profiteren oplichters nu actief van de nieuwste cryptocurrency-trend. Hierdoor worden steeds meer beroemdheden gehackt. Eerder deze maand werd ook de bekende rapper Curtis James Jackson III, beter bekend als 50 Cent, het slachtoffer van cryptofraude. De hacker verdiende in slechts 30 minuten $300 miljoen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!