Slimme investeerder weet $753.000 aan ZKsync-tokens te bemachtigen via airdrop

Een “airdrop-jager” bemachtigde $753.000 aan het nieuwe ZKsync-token (ZK) via 85 wallets, volgens de crypto-tracker Lookonchain. Lookonchain meldde dat de handelaar vervolgens 2,71 miljoen ZK ter waarde van $678.000 heeft gestort in Binance en 300.000 ZK heeft verkocht voor 20 Ethereum (ETH) ter waarde van $69.000 via de gedecentraliseerde exchange (DEX) SyncSwap.

ZKsync is een layer-2 Ethereum-schaalprotocol. Het project lanceerde maandag de eerste airdrop van het ZK-token, met een plan om 17,5% van de totale voorraad van de token te distribueren naar 695.232 wallets. Het ZKsync Association meldde maandag dat meer dan 45% van de airdrop ZK-tokenvoorraad in minder dan twee uur was geclaimd door meer dan 225.000 adressen, wat leidde tot verminderde netwerkprestaties.

De vereniging gaf aan dat tweederde van de totale tokenvoorraad naar de gemeenschap zal gaan en eenderde naar het team en de investeerders van het project.

“Het ZK-token is een protocoltoken waarmee tokenhouders protocol-upgrades kunnen introduceren en erop kunnen stemmen, en netwerkvergoedingen kunnen betalen met behulp van ZKsync’s native account abstractie. Via governance-gestuurde protocol-upgrades kan de gemeenschap ZK verder ontwikkelen om staking en andere functies te introduceren.

Naarmate meer ZK-ketens worden gelanceerd, kan de token een essentieel hulpmiddel worden voor het coördineren van technische innovatie. Terwijl ZKsync Era de eerste ZK-keten is, zullen Lens Network, Cronos zkEVM, GRVT en een aantal anderen de komende maanden hun debuut maken.”

ZK is al de 97e gerangschikte crypto-activum, met een marktkapitalisatie van meer dan $796 miljoen op het moment van schrijven. De asset begon te handelen rond $0,28 maar is sindsdien gedaald tot $0,217.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!