Coinbase CEO noemt de exchange als toekomstig primair financieel account

De CEO van Coinbase, Brian Armstrong, heeft aangegeven dat hij wil dat Coinbase, het belangrijkste Amerikaanse crypto-exchangeplatform, uiteindelijk de primaire financiële rekening wordt voor hun klanten. In een recent interview met CNBC Television vertelde Armstrong namelijk dat het bedrijf van plan is om nieuwe functies te introduceren die klanten kunnen overtuigen om het platform als hun belangrijkste financiële rekening te gebruiken, in plaats van hun traditionele bankrekening.

Armstrong benadrukte dat, hoewel Coinbase niet van plan is om een bank te worden, ze wel de primaire financiële rekeningen van mensen willen overnemen. Hij sprak over de digitalisering van geld en hoe mobiele technologie een cruciale rol zal spelen. Volgens Armstrong zullen toekomstige generaties geen bankfilialen of chequeboekjes meer nodig hebben. In plaats daarvan zal hun telefoon fungeren als hun bankrekening, wallet en financieel centrum. Ze zullen hun leven leiden en geld lenen via hun mobiele apparaten.

Als voorbeeld noemde Armstrong de Coinbase Card, waarmee gebruikers al kunnen betalen, en de USD Coin, waarmee gebruikers Amerikaanse dollarsaldi kunnen aanhouden. Hij ziet ook toekomstmogelijkheden voor functies zoals overboekingen en bankoverschrijvingen, waardoor Coinbase echt de primaire financiële rekening van mensen kan worden.

Daarnaast merkte Armstrong op dat de adoptie van crypto snel toeneemt bij de grootste spelers in de traditionele financiële sector. Hij wees erop dat 56% van de Fortune 500-bedrijven nu iets on-chain doet. Grote bedrijven zoals BlackRock, JP Morgan, Google Cloud, Stripe en PayPal zijn allemaal bezig met blockchain-technologie en cryptocurrencies. Armstrong is ervan overtuigd dat crypto een blijvende plaats heeft in de financiële wereld en dat de grootste bedrijven ter wereld het al integreren in hun systemen.

Kortom, Armstrong ziet een toekomst waarin Coinbase de voornaamste financiële rekening wordt voor veel mensen, gedreven door de voordelen van digitale en mobiele technologieën.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!