Polygon ID gaat voortaan verder als Privado ID

Identiteitsdiefstal en fraude zijn uitgegroeid tot een groot probleem binnen de crypto-wereld, vooral met AI-gegenereerde desinformatie. Op 12 juni toonde een nieuw rapport van Javelin Strategy & Research aan dat de verliezen door identiteitsdiefstal en fraude in 2022 een verbluffende $43 miljard bereikten, waarbij meer dan 40 miljoen volwassenen in de Verenigde Staten werden getroffen.

Hoewel dit een wereldwijd probleem is dat met de opkomst van AI-deepfakes nog meer mensen zou kunnen treffen, is er goed nieuws: de industrie pakt dit probleem aan en experts zeggen dat er meer wordt gedaan om online veiligheid te ondersteunen.

Volgens het team van Privado ID stelt de afsplitsing van Polygon het project in staat om zich te concentreren op het opschalen van een veilige, zelfsoevereine digitale ID-oplossing. Gebouwd op de blockchain en gedecentraliseerd, biedt Privado ID een on-chain oplossing die zowel privé-interactie als hulpmiddelen biedt om risico’s zoals AI-gegenereerde desinformatie te mitigeren. Dit protocol-onafhankelijke platform biedt de identiteitsinstrumenten die gebruikers kunnen gebruiken om de authenticiteit en herkomst van digitale inhoud vast te stellen.

Met Privado ID hebben gebruikers volledige controle over hun gegevens. Men kan gebruikmaken van het vereenvoudigde proces van het platform om menselijkheid te bewijzen, waarbij cryptografie en zero-knowledge proofs (ZKP’s) worden gebruikt om leeftijd, kwalificaties en andere unieke eigenschappen te bewijzen zonder het risico gevoelige persoonlijke gegevens bloot te stellen.

Naast het verifiëren van naleving kunnen gebruikers Privado ID gebruiken om incentives te distribueren en te interageren met getokeniseerde activa. “Privado ID’s identiteitsinfrastructuur geeft gewone mensen de macht en verlaagt de kosten van vertrouwen in verschillende industrieën,” vertelde Antoni Martin, medeoprichter van Privado ID.

“We geloven dat de technologie van Privado ID, met de nadruk op privacy, gebruikerscontrole en interoperabiliteit, zal revolutioneren hoe individuen, agenten en organisaties elkaar vinden en interacteren in verbonden ruimtes, de kosten van vertrouwen verlagen en de risico’s van identiteitsdiefstal, fraude en desinformatie mitigeren,” voegde hij eraan toe.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!