MicroStrategy van plan nog $500 miljoen te investeren in Bitcoin

MicroStrategy heeft de intentie aangekondigd om $500 miljoen aan converteerbare senior notes aan te bieden, met een vervaldatum in 2032. De particuliere aanbieding aan gekwalificeerde institutionele kopers zou voldoen aan Regel 144A van de Securities Act 1933 en is “onderhevig aan marktomstandigheden en andere factoren.”

“De notes zullen ongedekte, senior verplichtingen van MicroStrategy zijn en zullen rente dragen, die halfjaarlijks achteraf betaalbaar is op 15 juni en 15 december van elk jaar, te beginnen op 15 december 2024. De notes zullen op 15 juni 2032 vervallen, tenzij ze eerder worden teruggekocht, afgelost of geconverteerd in overeenstemming met hun voorwaarden.”

De netto-opbrengsten zullen voornamelijk worden gebruikt om extra Bitcoin (BTC) aan te schaffen, in lijn met MicroStrategy’s langetermijndoel om BTC als zijn schatkistreserve activa te gebruiken. Het bedrijf verwacht de initiële kopers van notes de optie te geven om een extra $75 miljoen in “totale hoofdsom van de notes” te kopen.

“Als MicroStrategy minder dan alle uitstaande notes inlost, moet ten minste $75 miljoen aan totale hoofdsom van notes uitstaand zijn en niet onderhevig aan inlossing op de relevante inlossingsberichtdatum.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!