Memecoin-investeerder verdient $1,1 miljoen met Shiba Inu (SHIB)

Een ervaren memecoin-investeerder, die voor het eerst werd opgemerkt door blockchain-data-analysebedrijf Lookonchain, heeft zijn winst verzilverd door zijn 48 miljard aan Shiba Inu (SHIB) te verkopen.

Volgens on-chain-gegevens besloot de investeerder, na 3,5 jaar vasthouden, eindelijk zijn SHIB-voorraad te verkopen, wat hem een winst van meer dan $1,1 miljoen opleverde. Lookonchain gaf het volgende aan op X:

“De superdiamantinvesteerder verkocht uiteindelijk zijn SHIB-activa met winst na 3,5 jaar inactief te zijn geweest. Op 1 februari 2021 gaf ze 2 Ethereum, destijds $2.625 waard, uit om 48,09 miljard SHIB te kopen en verkocht het voor $1,1 miljoen, wat een 419-voudige winst betekent.”

Memecoins blijven populair

De winstgevende handel vond plaats tijdens een periode van toegenomen belangstelling voor memecoins. Volgens gegevens van CoinMarketCap is het cumulatieve handelsvolume van de memecoin-sector op 28 mei met ruim 40% gestegen, tot boven de $13 miljard.

Terwijl de twee grootste memecoins, DOGE en SHIB, achterbleven op het gebied van prijsbewegingen, behaalden andere memecoins met een hondenthema wekelijkse winsten met dubbele cijfers. De op Solana gevestigde memecoin Dogwifhat (WIF) steeg vorige week met 34%, Floki (FLOKI) met 35% en Bonk (BONK) met meer dan 25%.

Pepe steeg ook met 26% op wekelijkse basis, nadat de munt op 27 mei een recordhoogte had bereikt. Als de prijsgrafiek echter de patronen van januari 2024 herhaalt, kan de munt afstevenen op een potentiële prijscorrectie van 40%.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!