Ethereum-voorraad op beurzen neemt toe, wat slecht nieuws kan betekenen

Een veel gevolgde cryptocurrency-analist heeft onlangs belicht dat het aantal Ethereum (ETH) op cryptocurrency-beuren flink toegenomen is, wat het risico op een zogenoemd ‘sell the news-gebeurtenis’ doet toenemen.

In een recent geplaatste draad op X vertelde cryptohandelaar Ali Martinez zijn 62.700 volgers dat er in de afgelopen twee weken honderdduizenden ETH’s zijn overgemaakt naar portemonnees die zijn gekoppeld aan cryptocurrency-beurzen. Hij beschreef het als volgt:

“Als je naar het saldo van Ethereum op beurzen kijkt, zie je een piek in het aantal tokens dat beschikbaar is om te verkopen. De afgelopen twee weken zijn ruim 242.000 ETH naar cryptocurrency-exchange-wallets verhuisd. Dit duidt op een toegenomen handelsactiviteit op beurzen die kan bijdragen aan de prijsvolatiliteit.”

Volgens Martinez vinden de massale ETH-overdrachten plaats omdat een belangrijk signaal – de Tom DeMark (TD) Sequential Indicator – een verkoopsignaal afgeeft op de dagelijkse grafiek van het toonaangevende smart contractplatform, wat duidt op de mogelijkheid van een ‘sell the news-evenement’. Hij beschreef het als volgt:

“De toenemende ETH-stortingen in portemonnees voor cryptocurrency-beurzen duiden op de mogelijkheid van een uitverkoop of een piek in de winstnemingen. Ondertussen presenteert de Tom DeMark (TD) Sequential-indicator een verkoopsignaal op de dagelijkse grafiek van Ethereum.

De huidige groene negen candles op de daily chart suggereren dat een piek in de verkoopdruk ervoor zou kunnen zorgen dat ETH zich één tot vier dagelijkse kandelaars terugtrekt of zelfs een nieuwe neerwaartse aftelfase begint voordat de opwaartse trend wordt hervat.”

De TD Sequential Indicator wordt over het algemeen gebruikt om potentiële trendomkeringen voor activa te voorspellen op basis van hun eerdere sluitingen.

Martinez besloot zijn betoog door aan te geven dat Ethereum een pad naar het prijsniveau van opent $5.000 als het een dagelijkse afsluiting boven $4.170 boekt. Hij sloot af met:

“De belangrijkste weerstandsbarrière voor Ethereum ligt tussen $3.940 en $4.054. Hier hadden ruim 1,16 miljoen adressen eerder ongeveer 574.660 ETH gekocht.

Als ETH deze hindernis overwint en een dagelijkse candle dicht boven de $4.170 drukt, zullen de bearish vooruitzichten ongeldig worden verklaard. Dit zou kunnen resulteren in een nieuwe opwaartse aftelfase richting $5.000.”

Eerder deze week zijn de eerste spot Ethereum ETF’s goedgekeurd, waardoor het Ethereum-ecosysteem is gegroeid. Ondanks dit feit is de Ethereum prijs echter nog niet gestegen, waardoor velen denken dat de komst van een spot Ethereum ETF al ingeprijsd was. De gevolgen van dit positieve nieuws kunnen echter nog komen, aangezien de ETF’s nog niet officieel gelanceerd zijn en verhandeld kunnen worden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!