PEPE daalt met 20%, echter blijft de trend bullish

Pepe (PEPE) probeerde vorige week een lokale weerstand te doorbreken, maar slaagde hier niet in en werd teruggedrongen. Sinds 15 mei is de waarde met 20% gedaald, hoewel de trend op de langere termijn bullish blijft.

De prijzen zullen waarschijnlijk weer gaan stijgen. Maar wanneer en waar zal deze bullish ommekeer plaatsvinden? Aan de andere kant, aangezien de meeste houders winst hebben, zou een golf van winstnemingen PEPE terug kunnen brengen naar de laagste niveaus van april.

Technische indicatoren bleven bullish ondanks de daling

PEPE D1 TradingView

PEPE bereikte een lokale piek van $0,0000108, maar slaagde er niet in om een dagelijkse sessie boven dit niveau af te sluiten. Dit was dezelfde weerstand als in maart die de bulls opnieuw tegenhield. Toch waren er enkele factoren in het voordeel van de bulls.

De OBV vertoonde een opwaartse trend en bleef boven twee belangrijke kortetermijnniveaus. Dit duidde erop dat de verkoopdruk nog niet overheerste en dat verdere winst mogelijk was. Ook de marktstructuur op de 1-daagse grafiek bleef bullish.

De RSI zakte van 72 naar 56 in de loop van een week terwijl de prijzen daalden, maar het momentum op de dagelijkse tijdsframe bleef positief voor de kopers.

Daardoor zal PEPE, ondanks de recente daling, waarschijnlijk stijgen naar het 23,6% Fibonacci-uitbreidingsniveau van $0,0000131.

De korte termijn ondersteuningsniveaus van $0,0000087 en $0,0000078 zouden de mogelijke omkeerpunten kunnen zijn. Als Bitcoin (BTC) begint te verzwakken en terugvalt van $67k, is het mogelijk dat PEPE dieper zal terugtrekken.

Het sentiment is de laatste tijd zwak geweest

PEPE Coinalyze

Sinds 15 mei, toen PEPE de lokale pieken bereikte en werd afgewezen, is de Open Interest afgenomen. De prijs is ook verder gedaald. De Funding Rate bleef op +0,01%, met af en toe dips die een toename van shortposities aangaven.

De liquidaties van de afgelopen 48 uur kwamen van bullish traders. Deze gedwongen verkopen verhoogden de bearish druk. Het was echter niet zo volatiel als op de 15e, toen zowel long- als shortposities van grotere omvang werden geliquideerd.

Daarom zou de lokale bodem dichtbij kunnen zijn en zou een periode van consolidatie kunnen volgen. Traders kunnen hierop letten en de kort termijn grafieken in de gaten houden voor een mogelijke opleving.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!