Mastercard breidt blockchain programma uit met vijf startups

Mastercard’s Start Path Blockchain en Digital Asset-programma is uitgebreid met vijf nieuwe startups, met als doel innovatieve toepassingen van blockchaintechnologie te verkennen. “Digitale activa worden steeds meer mainstream en versnellen de handel met vertrouwen en transparantie,” aldus Mastercard.

Mastercard’s Digital Asset Program breidt uit

De betalingsgigant kondigde woensdag aan dat vijf startups van over de hele wereld zich zullen aansluiten bij het Start Path Blockchain en Digital Asset-programma om te verkennen hoe mensen en bedrijven geld gebruiken om waarde over te dragen en echte problemen op te lossen. Het bedrijf legde uit:

“Blockchain en digitale activa transformeren al de financiële diensten, en breiden uit hoe mensen en bedrijven hun geld kunnen gebruiken om waarde over te dragen. Digitale activa worden steeds meer mainstream, wat de handel versnelt met vertrouwen en transparantie.”

Mastercard werkt wereldwijd samen met startups om nieuwe blockchain-, digitale activa- en Web3-oplossingen op te schalen. Het Start Path-programma biedt deze veelbelovende startups samenwerkingsmogelijkheden, op maat gemaakte trainingen en toegang tot Mastercard’s uitgebreide klantenbestand en kanalen gedurende een virtuele periode van vier maanden. Sinds de oprichting in 2014 heeft het programma meer dan 400 startups uit 54 landen ondersteund.

De vijf bedrijven die deelnemen aan het programma zijn onder andere het in Frankrijk gevestigde Kulipa, dat de uitgifte van crypto-betaalkaarten voor digitale portemonnees van de volgende generatie mogelijk maakt. Het tweede bedrijf, het in het VK gevestigde Parfin, ontwikkelt softwareproducten van ondernemingskwaliteit die financiële instellingen helpen blockchaintechnologie te adopteren. Het derde bedrijf, het in Singapore gevestigde Peaq, biedt permissionless, grensoverschrijdende digitale infrastructuur voor toepassingen in de echte wereld, gebruikmakend van voertuigen, machines, robots en apparaten.

Het volgende bedrijf, het in de VS gevestigde Triangle, richt zich op duurzaamheid via een dataplatform dat klimaatdata integreert met financiën. Het laatste bedrijf dat zich bij het programma aansluit is het in België gevestigde Venly, dat blockchainintegratie voor ontwikkelaars en bedrijven vereenvoudigt, en zo de groei van de industrie en digitale transformatie ondersteunt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!