Grote investeerder verkoopt gehele Ethereum-voorraad en maakt $6,5 miljoen verlies

Een grote Ethereum-investeerder heeft onlangs de markt op doen schrikken door ervoor te kiezen al zijn ETH te verkopen, waardoor hij genoegen nam met een enorm verlies van $6,5 miljoen. De actie van deze whale heeft de meningen binnen de cryptocurrency-wereld doen toenemen, vooral onder de Ethereum-gemeenschap, over het potentieel van een prijsdaling.

Volgens verklaringen heeft een belangrijke cryptocurrency-whale ervoor gekozen om alle 6.714 van zijn ETH te verkopen tegen een prijsniveau van $2.903. Hierdoor leed de whale een aanzienlijk verlies van $6,45 miljoen.

Waarom daalt de Ethereum koers?

Ethereum, een toonaangevende altcoin, leek na een stijging medio maart in een dalende kanaalformatie terecht te komen, wat erop wijst dat het enthousiasme van beleggers na de stijging is afgenomen. Aan de andere kant draagt het feit dat de spot Ethereum ETF nog niet is goedgekeurd door de Securities and Exchange Commission (SEC) bij aan de neerwaartse prijsbeweging van de altcoin.

Bovendien was de Dencun hard fork, uitgevoerd op 13 maart 2024, bedoeld om de stijgende transactiekosten te verlagen en de schaalbaarheid van het platform te optimaliseren. Hoewel er sprake was van een daling van de transactiekosten en een stijging van de schaalbaarheid, leek de upgrade geen steun te bieden aan de Ethereum prijs. Integendeel, na Dencun bleef de cryptocurrency te maken krijgen met afwijzingen op weerstandsniveau, wat leidde tot een aanhoudende steile daling.

Wat kunnen we verwachten?

Op het moment van schrijven staat de Ethereum koers op $2.921, na een stijging van 1% in 24 uur. De marktkapitalisatie van de cryptocurrency bedraagt $351 miljard, terwijl het 24-uurs handelsvolume met 30% is afgenomen tot $8,2 miljard.

Als er gekeken wordt naar de grafieken, blijven sleutelindicatoren zoals de Relative Strength Index (RSI) onder de neutrale zone, terwijl de belangstelling van beleggers voor altcoins afneemt. Aan de andere kant blijven de basisgemiddelden een neerwaartse curve weerspiegelen, wat mogelijk wijst op pessimistische prijsbewegingen in de nabije toekomst.

Volgens marktanalisten zou het opwaartse momentum aan de ETH-kant kunnen aanhouden als de prijs met succes het kritische weerstandsniveau van $3.017 overschrijdt, en zou de prijs mogelijk het dalende kanaalpatroon kunnen doorbreken. Omgekeerd, als de bears hun kracht behouden, zou er een prijsbeweging naar het laagste niveau van deze maand van $2.650 kunnen optreden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!