Ethereum wordt geconfronteerd met uitdagingen

De schommelingen op de cryptomarkt blijven Ethereum (ETH) beïnvloeden, dat opvalt als de op één na grootste cryptocurrency naar marktwaarde. Echter, er blijven vraagtekens bestaan over hoe deze schommelingen de toekomstige koers van Ethereum zullen beïnvloeden. Data onthult belangrijke resultaten die het lot van de Ethereum-cryptocurrency zullen bepalen.

Verwachtingen van een stijging domineren voor Ethereum

Volgens recente gegevens van Coinglass verwachten, ondanks aanhoudende marktschommelingen, de meeste investeerders en handelaren in Ethereum nog steeds een stijging van de cryptocurrency ETH. Met name investeerders die zich richten op langdurige posities behouden hun geloof in de langetermijnwaardevermeerdering van ETH.

Deze sterke opwaartse trend heeft zelfs een handelaar die $4,5 miljoen verloor aangemoedigd om zijn ETH-positie uit te breiden door een aanzienlijke lening aan te gaan bij Compound. Deze actie kan worden gezien als een teken van vertrouwen in Ethereum.


Er zijn nog veel Ethereum-eigenaren die geen winst hebben gemaakt

Uit de gegevens van Santiment blijkt dat de verhouding tussen marktwaarde en gerealiseerde waarde (MVRV) van ETH is afgenomen.


Deze situatie duidt op een mogelijke stijging van de prijs van de cryptocurrency ETH, aangezien investeerders waarschijnlijk hun activa blijven vasthouden in afwachting van verdere stijgingen.

Afname in netwerkgroei

Ondanks een afname in netwerkgroei lijkt het prijspotentieel van ETH toe te nemen. Volgens Santiment vertraagt de instroom van nieuwe gebruikers in het Ethereum-ecosysteem.

Hoewel er meer activiteit op het netwerk is, zijn de kosten van Ethereum gedaald naar het laagste niveau sinds januari. Gewoonlijk zouden deze kosten snel stijgen bij toenemende netwerkactiviteit, maar op dit moment wijzen lagere kosten op een afname van nieuwe gebruikers en zelfs op een vasthouden aan ETH-tokens.

Desondanks blijkt uit de gegevens van Santiment dat bestaande gebruikers actief zijn en liquiditeit toevoegen aan het Ethereum-ecosysteem. Dit suggereert mogelijke prijsstijgingen voor het ETH-token. Als leidende altcoin in de cryptowereld wordt Ethereum momenteel verhandeld voor ongeveer $3.190 en heeft het de afgelopen 24 uur een stijging doorgemaakt. Hoewel dit wijst op een kortetermijnverbetering in de ETH-prijs, roept de afname van netwerkgroei zorgen op over de langetermijn prijsprestaties.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!