Chiliz gaat partnerschap aan met UAE Pro League

De ADNOC Pro League, ook bekend als de UAE Pro League, is een voetbalcompetitie in de Verenigde Arabische Emiraten. Het omvat competitie tussen veertien clubs. Opgericht in 1973, opereert deze competitie via een systeem van promotie en degradatie. Al Orouba (Sharjah) behaalde de titel, terwijl Al Ain het record heeft van 14 kampioenschappen in de competitie. Het seizoen 2023-2024 markeerde een mijlpaal door voor het eerst in die regio gebruik te maken van het AI-programma ‘ChatGPT’.

De visie van de UAE Pro League voor vooruitgang sluit aan bij de steun van de leiders van de VAE, die zich richten op het realiseren van de strategische doelstellingen voor de periode van 2020 tot 2030. In een poging om gelijke tred te houden met technologische vooruitgang, heeft de UAE Pro League een partnerschap gesloten met Chiliz (CHZ), een vooraanstaand bedrijf in de Web3-gerichte blockchain-industrie dat een fantasievoetbalspel heeft ontwikkeld op basis van Web3-technologie. Deze samenwerking heeft tot doel fans de mogelijkheid te bieden om het spel te ervaren via blockchain-technologie.

Bovendien krijgen fans toegang tot op de blockchain geverifieerde scores van wedstrijdballen, waardoor ze een deel van de voetbalgeschiedenis kunnen bezitten.

Chiliz’s ondersteuning voor voetbal in het Midden-Oosten en Noord-Afrika wordt versterkt door dit partnerschap. Chiliz wil geavanceerde technologie naar de UAE Pro League brengen en voetbal in de VAE stimuleren door ermee samen te werken. “We zijn verheugd om met Chiliz samen te werken in dit meerjarige akkoord om baanbrekende Web3-technologieën naar onze fans te brengen,” zei CEO van de UAE Pro League, Waleed Ebrahim Alhosani. Deze samenwerking is een cruciale stap in de wereldwijde uitbreiding van de UAE Pro League, die een nieuwe standaard zal zetten voor technologische innovatie in de sport.

De CEO van de UAE Pro League zei dat Chiliz de fans van de ADNOC Professional League een nieuwe en unieke ervaring biedt waar ze van kunnen genieten.

Zoals benadrukt door Alexandre Dreyfus, de CEO van Chiliz en Socios.com, heeft Chiliz een punt bereikt in zijn reis door samen te werken met de UAE Pro League. Hij benadrukte het toewijdingsniveau van het bedrijf om de weg te leiden in het integreren van Web3-technologieën in voetbal en noemde dat ze zich richten op het verbeteren van de betrokkenheid van fans via deze platforms. Ze zijn enthousiast om bij te dragen aan de groei en het succes van voetbal in de MENA-regio door gebruik te maken van hun technologie, expertise en brede netwerk binnen de wereldwijde sportsector.

Chiliz is een valuta ontworpen om sport en entertainment om te zetten in activa. Door gebruik te maken van Web3-technologie faciliteert het Chiliz-platform de ontwikkeling van producten die zijn afgestemd op de algemene fans.

Socios.com is het brein achter Chiliz, dat tot doel heeft fans interactievere manieren te bieden om hun teams te steunen. Dit partnerschap heeft veel aandacht en positieve gevoelens gekregen van veel investeerders en sportfanaten, wat binnenkort kan leiden tot een verdubbeling van de prijs van het token.

Het gebruik van Web3-technologie, zoals getoond door Chiliz’s samenwerking met de UAE Pro League, verandert de manier waarop fans met sporten omgaan. Door blockchain-gebaseerde fantasievoetbalspellen aan te bieden en fans in staat te stellen wedstrijdballen te bezitten die op de blockchain zijn geverifieerd, kunnen supporters nu interacteren als nooit tevoren.

Web3 brengt transparantie, beveiliging en fanparticipatie met zich mee en zet daarmee een benchmark neer voor sportinnovatie. Deze vooruitgang is in lijn met de ambitie van de UAE Pro League voor vooruitgang en wereldwijde groei, waarbij de nadruk wordt gelegd op het belang van Web3 bij het verbeteren van de sportervaring.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!