Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Analist Benjamin Cowen waarschuwt voor verdere altcoin daling

In een markt van volatiliteit, heeft de CEO en oprichter van Into The Cryptoverse, Benjamin Cowen, een waarschuwing uitgegeven. Zijn inzichten, gedeeld op het sociale mediaplatform X, bieden een afwijkend perspectief op de huidige staat van altcoins en het bredere marktlandschap.

Cowen’s verhaal begint met een terugblik op historische markttrends, met name de verontrustende parallellen met de gebeurtenissen van 2019. Hij benadrukt het kritieke moment waarop de verhouding van Ethereum tegenover Bitcoin verzwakte vlak voordat de altcoin-markt met 70% daalde.

Dit precedent zet de toon voor zijn zorgen over de recente breuk in de verhouding van Ethereum tegenover Bitcoin. Bovendien heeft het ETH/BTC-paar twee dagen geleden de ondersteuning doorbroken, wat het risico van het nabootsen van de vorige terugval versnelt. De dialoog die door Cowens commentaar is gestart, zet een discussie op gang onder gebruikers.

Een waarnemer merkte op dat veel altcoins al een daling van 70% hebben meegemaakt. Cowen waarschuwde echter tegen verdere daling. Hij merkte op: “Alleen omdat een altcoin met 70% is gedaald, betekent niet dat het niet nog eens met 70% kan dalen.”

Centraal in Cowens analyse staat het idee van Bitcoin-dominantie (BTC.D), waarvan hij voorspelt dat deze kan stijgen tot 60%. Puttend uit historische marktcycli, benadrukte hij de omgekeerde relatie tussen de dominantie van Bitcoin en de fortuinen van altcoins. Hij suggereert daarom een dreigende periode van turbulentie voor de altcoin-sector.

Ondanks beweringen van sommige gebruikers over de aanhoudende bull-markt, blijft Cowen standvastig in zijn analyse. Hij wees op de meteorische rally van Bitcoin in de eerste helft van 2019, die voorafging aan een correctie van altcoins. Bovendien benadrukte hij dat de stijging samenviel met macro-economische indicatoren zoals renteverlagingen van de Federal Reserve en de doorbraak van goud.

In een recente analyse identificeerde Cowen een potentieel dieptepunt voor de verhouding van Ethereum tegenover Bitcoin. Dit signaleert een langdurige periode van marktconsolidatie in het verschiet. Hij schreef: “We hebben nu officieel een wekelijkse sluiting onder het dieptepunt van juni 2022.” Cowen voegde eraan toe:

“Mogelijk dieptepunt van ETH/BTC deze zomer na een bear-markt sinds november 2021.”

Bovendien voegde hij eraan toe: “Timing kan veranderen, maar de laatste 2 keer dat dit gebeurde, duurde het eindkapitalisatieproces 2-3 maanden.” Deze afnemende ratio van ETH/BTC zou kunnen leiden tot een enorme daling van altcoins, een sentiment dat wordt herhaald door Matrixport, een digitaal activaplatform. In een bericht op X merkte Matrixport namelijk op: “Sommigen hebben betoogd dat we op het punt staan van een altcoin-rally.”

Ze verwierpen deze claims echter sterk vanwege de groeiende Bitcoin-dominantie. Ze schreven: “Hoewel er enorme rallies zijn geweest in een handvol meme-coins en altcoins, zou het bredere opwaartse potentieel volgens de Bitcoin-dominantieratio nog in de kinderschoenen kunnen staan.” Matrixport voegde toe dat dit aangeeft dat deze bull-markt erg smal is, waarbij Bitcoin nog meer marktaandeel wint.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!