China zet Conflux in voor Belt and Road Initiative

De Chinese autoriteit heeft Conflux Network ingeschakeld om een blockchain-project te bouwen voor het “Belt and Road Initiative”. De aankondiging van het project komt op een moment dat China’s blockchain zich snel ontwikkelt om een leidende rol te spelen in de wereldwijde opstelling. Desalniettemin verbiedt de Chinese overheid nog steeds instellingen om cryptocurrencies te verhandelen.

Volgens Wu Blockchain heeft de Chinese overheid een blockchain-initiatief genaamd “Ultra-Large Scale Blockchain Infrastructure Platform for the Belt and Road Initiative” geïntroduceerd. Conflux Network is verantwoordelijk voor dit project.

Het primaire doel van het project is om een openbaar blockchain-infrastructuurplatform te ontwikkelen. Echter, volgens het beleid van de Chinese overheid zullen cryptocurrencies niet aanwezig zijn op deze blockchain.

Conflux bevestigde via een X-post dat de oprichting van een openbaar blockchain-infrastructuur, samen met de Chinese overheid, het mogelijk zal maken om een platform voor samenwerking te bouwen. Langs het Belt and Road Initiative zal dit platform kunnen helpen bij de uitvoering van grensoverschrijdende samenwerkingsprojecten. Het zal dienen als basis voor het creëren van apps die grensoverschrijdende samenwerking benadrukken.

Het Blockchain-project, dat zal worden geleid door Conflux, komt op een moment dat China probeert zichzelf te positioneren als een leider op het gebied van blockchain. Shanghai, China, heeft al een gedetailleerd implementatieplan uitgebracht om tussen 2023 en 2025 zijn stedelijke blockchain digitale infrastructuursysteem te bouwen. Forbes benadrukt dat deze strategie een essentieel onderdeel is van Shanghai’s strategische doelstelling om zichzelf digitaal te veranderen en het gebruik van blockchaintechnologie in openbare diensten, de economie en stadsbestuur te verbeteren.

De strategie streeft ernaar om te profiteren van de vooruitgang op het gebied van standaardsysteembouw en blockchain-kerntechnologie, die hebben geleid tot een robuust industrie-ecosysteem en aanzienlijke innovatiemomentum.

Verder weerspiegelt het plan van Shanghai China’s vastberadenheid om een wereldleider te worden in technologische innovatie en economisch leiderschap, aldus Forbes. De prestatie van het lanceren van de e-Yuan, de digitale valuta van de centrale bank, heeft verder zijn positie als pionier op het gebied van digitale valuta’s versterkt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!