Vroege Bitcoin-investeerder hoopt via rechtszaak zijn verloren 8.000 BTC terug te krijgen

Een vroege Bitcoin-investeerder, die in 2013 per ongeluk ongeveer 8.000 BTC weggooide, is al jaren bezig om te proberen om zijn verloren BTC’s terug te krijgen. Nu heeft de man echter besloten om de vuilnisbelt voor de rechter te slepen, in een wanhoopspoging om zijn ruim $560.000.000 terug te vinden.

Volgens een nieuw Daily Mail-rapport heeft de toenmalige partner van James Howells tien jaar geleden de harde schijf met zijn crypto-activa hebben weggegooid, nadat hij deze in een zwarte vuilniszak had geplaatst.

Na enig onderzoek denkt Howells dat de harde schijf zich in een bepaald gebied op de stortplaats in Zuid-Wales in Groot-Brittannië bevindt, bekend als het Newport Household Waste Recycling Centre. Voor het doorzoeken van het gebied zou echter 100.000 ton afval moeten worden opgegraven, begraven onder twee heuvels.

In 2021 had Howells al het plan om de stortplaats te doorzoeken, een traject wat ongeveer 12 maanden zou moeten duren. De Newport Council, die toezicht houdt op de stortplaats, heeft zijn meerdere verzoeken echter afgewezen om hem het gebied te laten opgraven.

De gemeente gaf naar verluidt aan dat de stortplaats niet mag worden verstoord vanwege strikte milieuregels. Om de gemeente te overtuigen bood Howells de gemeente zelfs een deel van de Bitcoin-opbrengst aan als hij ze zou vinden. De raad reageerde echter als volgt:

“Sinds 2013 zijn we meerdere keren gecontacteerd over de mogelijkheid om een stukje IT-hardware terug te halen waarvan gezegd wordt dat het Bitcoins bevat, dat zich wel of niet op onze stortplaats bevindt. De gemeente heeft de heer Howells meerdere keren verteld dat opgravingen niet mogelijk zijn op grond van onze milieuvergunning, en dat dergelijke werkzaamheden een enorme negatieve impact op het milieu zouden hebben op de omgeving.”

Howells vraagt nu echter het Hooggerechtshof om hem ernaar te laten zoeken en hij heeft de steun van hedgefondsinvesteerders die een deel van elke teruggevonden Bitcoin zouden verdienen. Howells gaf hierover het volgende aan:

“De gemeente wil dat misschien graag op de vuilstort achterlaten, maar ik niet. Ze willen dat ik wegga en het vergeet, maar hoe kan iemand dat doen? Waarom zou ik terugdeinzen? Het enige wat ik wil is een kans om mijn eigendom terug te krijgen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!