Binance stopt ondersteuning Nigeriaanse naira na regeringsconflict

Binance, ’s werelds grootste cryptobeurs in termen van handelsvolume, beëindigt de ondersteuning voor de nationale valuta van Afrika’s grootste economie.

De regering van Nigeria vroeg vorige week bijna $10 miljard van Binance, beschuldigend dat de cryptobeurs de wisselkoers van zijn fiatvaluta heeft gemanipuleerd.

Volgens lokale bronnen heeft de Nigeriaanse regering Binance een boete van $10 miljard opgelegd, bewerend dat de toonaangevende wereldwijde cryptobeurs de valutakoersen manipuleerde, waardoor de naira met 70% daalde.

Een Nigeriaanse wetgever beschuldigde onlangs Binance van ernstige wetsovertredingen, volgens een rapport van de Punch-krant.

Het rapport van Punch citeerde Ginger Onwusibe, de voorzitter van het Comité Financiële Misdaden van het Huis van Afgevaardigden van Nigeria, die verklaarde dat de grondwet van het land wetgevers toestaat “Nigerianen te beschermen tegen financiële misdaden, vooral door buitenlandse bedrijven”.

Mogelijk als reactie op de beschuldigingen van de Nigeriaanse regering en de arrestatie van verschillende medewerkers van Binance, stopt ’s werelds grootste cryptobeurs in termen van handelsvolume met het aanbieden van diensten voor de Nigeriaanse naira.

Binance zal alle diensten voor de Nigeriaanse naira (NGN) stopzetten zoals hieronder vermeld.

Gebruikers worden aangespoord om NGN op te nemen, hun NGN-activa te verhandelen of NGN om te zetten in crypto voordat deze NGN-diensten worden stopgezet.

Vanaf 8 maart 2024 om 08:00 (UTC) worden eventuele resterende NGN-saldi op gebruikersaccounts van Binance automatisch omgezet in USDT tegen de onderstaande conversiekoers.”

Naira


Ten tijde van dit schrijven heeft Bitcoin momenteel een waarde van 100.842.650 NGN en is het ongeveer 800% gestegen in het afgelopen jaar in de Nigeriaanse fiatvaluta.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!