Zuid-Korea overweegt goedkeuring van Spot Bitcoin ETF nu prijs ATH nadert

Te midden van een wereldwijde golf van interesse in Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) bevindt Zuid-Korea zich op een cruciaal kruispunt. Recente discussies binnen de financiële autoriteiten van het land wijzen op de mogelijkheid van het toestaan van spot Bitcoin ETF’s. Ondertussen komt deze ontwikkeling op een moment dat landen wereldwijd worstelen met regelgevende kaders om de booming cryptocurrency-markt te accommoderen en de Bitcoin-prijs nadert zijn all-time high.

Zuid-Korea, een land bekend om zijn tech-savvy bevolking, overweegt actief de mogelijkheid van het toestaan van Bitcoin Spot ETF’s. Volgens een recent rapport van Reuters onthulde de gouverneur van de Financial Supervisory Service, Lee Bok-hyun, in een recente radio-interview dat er discussies gaande zijn onder de autoriteiten over de mogelijke legalisatie van Bitcoin Spot ETF’s binnen het land.

Bovendien uitte Lee optimisme over virtuele activa, hoewel hij verschillende perspectieven binnen regelgevende kringen erkende. Met andere woorden, voordat er een beslissing wordt genomen over de goedkeuring, zal de financiële toezichthouder ook de perspectieven van andere functionarissen overwegen.

De ambiguïteit rond de classificatie van Bitcoin als onderliggende activa blijft echter een cruciale zorg voor Zuid-Koreaanse regelgevers. Hoewel januari Zuid-Koreaanse financiële autoriteiten zag aangeven geen intentie te hebben om Bitcoin ETF’s te reguleren, brachten brokerage-verkopen van spot Bitcoin ETF’s vragen op grond van de Capital Markets Act.

Ondertussen verwacht Lee publieke betrokkenheid bij de kwestie na de verwachte regelgevende controle over virtuele activa in de tweede helft van het jaar. Bovendien benadrukt een eerder rapport de groeiende interesse van Zuid-Korea in de digitale activa-sector.

Opmerkelijk zijn de geplande discussies tussen Zuid-Koreaanse regelgevers, met name de Financial Supervisory Service (FSS), en hun tegenhangers in de Verenigde Staten, specifiek de Securities and Exchange Commission (SEC), gepland voor mei. Deze discussies zullen zich richten op belangrijke onderwerpen zoals non-fungible tokens (NFT’s) en de mogelijke opname van Bitcoin Spot ETF’s binnen het domein van virtuele activa.

De discussie in Zuid-Korea valt samen met een verhoogde wereldwijde interesse in Bitcoin ETF’s, vooral beïnvloed door ontwikkelingen in de Verenigde Staten. De recente goedkeuring van Amerikaanse Bitcoin Spot ETF’s door de SEC op 10 januari veroorzaakte aanzienlijke instroom, met hernieuwde momentum waargenomen in de afgelopen weken.

Ondertussen, op 4 maart, kenden de instroom van Amerikaanse Spot Bitcoin ETF’s een aanzienlijke stijging, wat een opmerkelijke toename betekende na een korte vertraging in de voorgaande week. Indrukwekkend genoeg bereikten de totale instromen van Bitcoin ETF’s voor die dag een opmerkelijke $588 miljoen, waarbij industriegiganten Fidelity en BlackRock beide instromen meldden die elk $400 miljoen overschreden. Echter, te midden van deze stijging, kende de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) een opvallende neergang, met een totaal van $368 miljoen aan netto uitstromen.

Deze piek in interesse voor Bitcoin ETF’s onderstreept de groeiende Wall Street-honger naar cryptocurrencies, zoals blijkt uit het feit dat Bitcoin zijn all-time high nadert. Aan de andere kant overwegen ook andere landen zoals Taiwan regelgevende kaders voor Bitcoin ETF’s.

De Financial Supervisory Commission of Taiwan staat klaar om de publieke vraag en de regelgevende haalbaarheid te beoordelen, met mogelijke implicaties voor Taiwanese investeerders die overzeese Bitcoin ETF’s overwegen.

Opmerkelijk is dat de Bitcoin-prijs in de afgelopen 24 uur met 3,89% is gestegen en wordt verhandeld op $66.545,27, terwijl het handelsvolume met 123,65% is gestegen naar $78,26 miljard. In de afgelopen 24 uur heeft het een hoogtepunt bereikt van $68.785,95, waarmee het zijn all-time high nadert.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!