Senator Elizabeth Warren dringt aan op reguleringen voor crypto en AI

Senator Elizabeth Warren heeft haar inspanningen verdubbeld om eerlijke en inclusieve reguleringen binnen de cryptocurrency- en kunstmatige intelligentie (AI)-gebieden te bevorderen. Benadrukkend de noodzaak van een gelijk speelveld, pleit Warren voor uniforme regels die door alle deelnemers moeten worden gevolgd, en bevordert zo transparantie en verantwoordelijkheid in deze snel evoluerende sectoren.

Warren handhaaft dat de cryptocurrency-industrie zich moet houden aan dezelfde regelgevingsnormen als traditionele financiële instellingen. Ze betoogt dat een dergelijke aanpak cruciaal is om risico’s te beperken en consumenten te beschermen tegen mogelijke schade.

Warren stelt de Digital Asset Anti-Money Laundering Act voor temidden van kritiek uit de industrie Senator Elizabeth Warren heeft de Digital Asset Anti-Money Laundering Act voorgesteld als onderdeel van haar inspanningen om de cryptocurrency-industrie te reguleren. De voorgestelde wetgeving beoogt zorgen met betrekking tot witwassen en illegale activiteiten in de crypto-wereld aan te pakken door gedecentraliseerde technologieën, waaronder blockchain-knooppunten en niet-bewaarwallets, te behandelen als financiële instellingen.

Echter, het wetsvoorstel van Warren heeft kritiek gekregen van leidinggevenden uit de industrie, organisaties en verenigingen. Critici betogen dat het wetsvoorstel niet geschikt is voor de unieke kenmerken van gedecentraliseerde technologieën en innovatie en investeringen in de crypto-wereld zou kunnen belemmeren.

Senator Warren staat vast tegenover uitdagingen van de crypto-lobby Senator Elizabeth Warren heeft openlijk de uitdagingen erkend die worden gesteld door goed gefinancierde crypto-voorstanders terwijl ze blijft pleiten voor rechtvaardige regelgevingen in de cryptocurrency- en kunstmatige intelligentie (AI)-sectoren. Warren benadrukte de invloed van machtige belangenbehartigingsgroepen.

Deze groepen proberen haar inspanningen te ondermijnen om regelgevende maatregelen te implementeren die gericht zijn op het beschermen van consumenten en het waarborgen van eerlijke concurrentie in deze snel evoluerende industrieën. Een opmerkelijke uitdaging voor Warren’s positie komt van John Deaton, een prominente crypto-ondersteunende jurist met een aanzienlijke achterban.

Deaton is naar voren gekomen als een vocale tegenstander van de reguleringsvoorstellen van Warren en pleit voor een soepelere benadering van de regulering van cryptocurrency. Zijn uitdaging weerspiegelt het bredere verzet dat Warren ondervindt van individuen en organisaties binnen de crypto-gemeenschap.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!