Uniswap-team verkoopt 90.000 UNI na grote stijging

Een crypto-wallet die is gekoppeld aan het team achter de toonaangevende gedecentraliseerde exchange (DEX) Uniswap, heeft volgens on-chain data een deel van zijn UNI-bezittingen verkocht tijdens de recente prijsstijging. Volgens een eerste melding van het blockchain-trackingsbedrijf Lookonchain verkocht een adres dat aan Uniswap is gekoppeld iets meer dan $1,03 miljoen aan UNI tegen $11,48.

“Een wallet van het Uniswap-team/investeerder/adviseur verkocht 90.000 UNI voor 1,03 miljoen USDC tegen $11,48 nadat de prijs van UNI was gestegen.

De wallet ontving 5,44 miljoen UNI ($62,46 miljoen op dit moment) en houdt momenteel 926.000 UNI vast ($10,63 miljoen).”

UNI steeg onlangs met meer dan 70% vanaf zijn laagste punt van de week van $7,06 na een voorstel van het team om de vergoedingsstructuur van Uniswap te wijzigen om degenen te belonen die UNI hebben gestaked en gedelegeerd.

Volgens het team is het voorstel van het grootste belang voor het langetermijnsucces van het protocol.

“Mogelijke impact: gedecentraliseerd, veerkrachtig en betrokken bestuur is van cruciaal belang voor de langetermijngezondheid en het succes van het protocol. We geloven dat deze upgrade Uniswap-bestuur zal versterken en revitaliseren.”

De Uniswap Foundation zegt ook dat het voorstel nieuwe gedelegeerden zal aantrekken die hebben bewezen zich toe te wijden aan het project.

“We geloven dat UNI-tokenhouders worden gestimuleerd om gedelegeerden te kiezen wiens stemmen en betrokkenheid bij het protocol zullen leiden tot de groei en het succes van het protocol.

Als dit voorstel slaagt, geloven we dat we een toestroom van nieuwe delegaties zullen zien. En omdat bestaande gedelegeerden hun tokens opnieuw moeten delegeren om ze te staken, zullen we een verschuiving zien van ‘oude’ bestaande delegaties naar gedelegeerden die hun toewijding aan de ondersteuning van het protocol hebben bewezen.

Bovendien kan dit mechanisme zelfstandig in de toekomst werken – voortdurend betrokken delegatie stimuleren, zonder extra facilitering te vereisen.” Op het moment van schrijven handelt UNI tegen $10,89, met meer dan 3% gestegen in de afgelopen 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!