Uniswap (UNI) stijgt flink na airdrop-aankondiging

Uniswap (UNI) heeft een stijging van 40% in zeven dagen, aangedreven door het plan van de Uniswap Foundation om vergoedingen terug te verdelen onder de betrokken UNI-tokenhouders die actief deelnemen aan het netwerk.

In het voorstel werd tevens duidelijk dat er een snapshot gepland staat op 1 maart, en de stemming via de keten op 8 maart zal beginnen.

De functie van UNI herdefiniëren

UNI, het bestuurstoken van Uniswap, werd in september 2020 aangekondigd als een airdrop met terugwerkende kracht om gebruikers te belonen die interactie hadden met het protocol. Met het token kunnen de houders via een stemsysteem deelnemen aan cruciale bestuursbeslissingen, zoals het gebruik van schatkisten en toekomstige upgrades.

De mogelijke goedkeuring van dit voorstel zou de aanpak van Uniswap voor het compenseren van tokenhouders kunnen herdefiniëren, wat een afwijking zou betekenen van eerdere strategieën.

UNI prijs reageert positief

De wekelijkse grafiek van Uniswap laat een zijwaartse trend over twee jaar zien, beperkt tussen de $12,5 en $3,3. Na de aankondiging was UNI echter getuige van een indrukwekkende stijging van 60% op één dag en bereikte $12, het hoogste punt sinds januari 2022. De recente stijging daagt deze al lang bestaande weerstand echter uit, wat wijst op een verschuiving in de marktdynamiek van UNI.

De afgelopen vier maanden heeft dit herstel een aanzienlijke stijging van 210% gekend. De huidige UNI-prijs is $11,16, wat het resultaat is van een stijging van 47,13% in de afgelopen zeven dagen, volgens gegevens van CoinGecko.

Aankomende Uniswap v4-upgrade

Onlangs heeft de Uniswap Foundation de release aangekondigd van Uniswap v4, gepland voor het derde kwartaal van 2024. Het doel van de upgrade is om de functionaliteit en efficiëntie van het DeFi-protocol te versterken door gebruik te maken van de functies van de komende Ethereum Dencun-upgrade.

Het toevoegen van Ethereum Improvement Proposals (EIP’s) zoals EIP-4788, EIP-1153 en EIP-4844 aan de protocolbewerkingen zal de gebruikerservaring op de Ethereum-blockchain verbeteren. Tevens is een nieuwe functie van Uniswap v4 de toevoeging van “hooks”, waardoor het mogelijk wordt om aangepaste logica op kritieke punten van het protocol te integreren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!