Hierdoor steeg de Bitcoin koers voorbij $53.000

De Bitcoin koers is gisteravond voorbij de $53.000 gestegen en heeft een piek bereikt die we al meer dan twee jaar niet meer hebben gezien, in een opmerkelijke blijk van veerkracht en beleggersvertrouwen. Wat was de reden echter achter deze vrij plotselinge piek? Hier volgt echter een nadere blik op de cruciale factoren die deze ongekende rally aanstuurden.

Zorgen over de sluiting van de overheid ontmoeten crypto-optimisme

Nu de deadlines voor een mogelijke overheidsshutdown naderen, met een gedeeltelijke shutdown mogelijk op 1 maart en een volledige shutdown op 8 maart, houdt de markt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. De aankondiging van president Biden over een bijeenkomst met leiders uit het Congres op 27 februari om de situatie en de implicaties ervan voor Oekraïne te bespreken, voegt tevens een extra laagje geopolitieke onzekerheid toe aan de discussies, wat van invloed is op het beleggerssentiment en de marktdynamiek.

Bitcoin halvering komt dichterbij

Zoals hierboven al gezegd wordt, komt de halvering van de blokbeloningen voor Bitcoin-miners steeds dichterbij. Momenteel hebben we nog ongeveer 54 dagen te gaan, voordat de blokbeloningen van 6,25 BTC per blok naar 3,125 BTC zullen dalen.

Deze gebeurtenis wordt gezien als een erg positieve ontwikkeling, aangezien hierdoor de schaarste van de koningsmunt toe zal nemen, aangezien er minder nieuwe BTC op de markt komen. Dit in combinatie met een toenemende vraag zorgt voor een stijging van de Bitcoin prijs.

Er stroomt veel geld naar crypto

Volgens CoinShares was de markt vorige week getuige van een recordinstroom van in totaal maar liefst $2,45 miljard, waardoor de activa onder beheer (AUM) weer zijn teruggedrongen naar het niveau dat voor het laatst in december 2021 werd gezien. De instroom van het jaar tot nu toe bedraagt nu $5,2 miljard, waarbij de VS verantwoordelijk is voor 99% van deze instroom, wat neerkomt op $2,4 miljard.

Hoewel er veel geld in cryptocurrencies stroomt, zagen sommige specifieke fondsen die verband houden met blockchain (de technologie achter cryptocurrencies) een uitstroom. Zo werd er totaal vorige week ongeveer $167 miljoen opgenomen.

MicroStrategy blijft geloven in Bitcoin

In een beweging die de blijvende aantrekkingskracht van Bitcoin onder institutionele beleggers onderstreept, heeft MicroStrategy, onder leiding van CEO Michael Saylor, een bekende Bitcoin-supporter, zijn Bitcoin-bezit uitgebreid door nog eens 3.000 Bitcoins te verwerven. De aankoop, gedaan tegen een gemiddelde prijs van $51.813 per Bitcoin tussen 15 en 25 februari 2024, vertegenwoordigt een aanzienlijke investering van ongeveer $155 miljoen.

Met deze laatste acquisitie bedraagt het totale Bitcoin-bezit van MicroStrategy nu 193.000 Bitcoins, verworven tegen een gemiddelde prijs van $31.544, wat in totaal op ongeveer $6,09 miljard neerkomt.

De recente stijging van de Bitcoin-prijs tot boven de $53.000 weerspiegelt een samenloop van factoren, waaronder geopolitieke spanningen, recordinstromen in digitale activa en strategische institutionele investeringen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!