Chainlink (LINK) open interest bereikt recordhoogte

Chainlink heeft in de maand februari een aanzienlijke stijging van het open interest gezien, zozeer zelfs dat het nieuwe recordhoogtes heeft bereikt. Deze trend is ondanks de daling van de prijs van de cryptocurrency niet afgenomen, wat een vrij optimistisch beeld zou kunnen schetsen voor de LINK-prijs in de toekomst.

Der open interest van Chainlink eindigde de maand januari op een hoog niveau en zette deze trend voort in de maand februari. Een grote sprong werd gezien tussen 31 januari en 3 februari toen het open interest steeg van onder de $250 miljoen naar meer dan $320 miljoen.

In de dagen daarna bleef de open interest stijgen en bereikte uiteindelijk een piek van $533 miljoen. Dit was significant omdat het niet alleen het hoogste punt was van het jaar, maar ook het hoogste dat de open interest ooit is geweest voor dit asset.

Zoals verwacht, steeg de prijs snel om gelijke tred te houden met de open interest, aangezien investeerders bleven wedden op de prijs. Er is een terugtrekking geweest in het open interest. Desondanks heeft Chainlink sinds 12 februari meer dan $450 miljoen aan open interest weten te behouden.

Momenteel toont de data van Coinglass aan dat de open interest van Chainlink $456 miljoen bedraagt op 23 februari, waarbij het een hoog niveau blijft handhaven. Gegeven dit, zou het verstandig zijn om te kijken naar hoe de LINK-prijs in het verleden heeft gereageerd wanneer het open interest hoog bleef.

Hoewel de open interest van Chainlink op recordhoogtes staat, zijn er in het verleden momenten geweest waarop het open interest gedurende een bepaalde periode hoog bleef, zoals nu het geval is. Dus, hoe de prijs reageerde tijdens die periodes zou een aanwijzing kunnen zijn voor hoe het nu zou kunnen presteren.

De laatste keer dat het open interest gedurende lange tijd zo hoog was, was in oktober-november 2023 toen het open interest meer dan verdubbelde. Het zou deze verhoogde niveau bijna een maand handhaven, maar aan het einde ervan zou de LINK-prijs positief reageren en een prijsstijging zien van $11 naar $15, wat een stijging van 36% in prijs was.

Als dit scenario zich nu zou herhalen, zou een stijging van 36% de LINK-prijs naar $24 sturen. Dit is niet bijzonder moeilijk te geloven, gezien dat de LINK-prijs in de laatste bullmarkt een piek had bereikt van $52. Zo’n beweging zou het nog steeds 50% onder zijn recordhoogtes laten.

Aan de andere kant zouden de niveaus van het open interest ook kunnen afnemen, zoals te zien was in november 2023. Dit zou kunnen betekenen dat het open interest van LINK zijn grip op de $450 miljoen die het in februari heeft behouden, verliest en richting $400 miljoen zou dalen voordat het zich herstelt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!