Bitcoin miners en verenigingen spannen rechtszaak aan tegen Amerikaanse overheid

Bitcoin (BTC) miners en verenigingen hebben actie ondernomen tegen het beleid van de regering-Biden ten aanzien van de cryptosector door een rechtszaak aan te spannen tegen drie Amerikaanse overheidsinstanties. Deze stap volgt op de goedkeuring door energieagentschappen van gegevensverzameling over energieverbruik door cryptominers.

De Texas Blockchain Council (TBC) en Riot Platforms dienden op 22 februari een verklarende uitspraak en voorlopige voorziening in tegen het Amerikaanse Ministerie van Energie, inclusief de Energy Information Administration (EIA), en het Office of Management and Budget (OMB) bij de Federale Rechtbank van het Westelijke District van Texas.

De eisers beweren dat de dringende gegevensverzameling door de EIA van veel TBC-leden, waaronder Riot Platforms, “onwettig” is. Ze beweren ook dat de EIA en OMB de Paperwork Reduction Act en de uitvoeringsvoorschriften ervan schenden. Daarnaast betogen ze dat overheidsinstanties willekeurig en ondoordacht handelen, waardoor ze wetten zoals de Administrative Procedure Act schenden.

“De rechtszaak gaat over zorgeloze overheidsprocessen, gefabriceerde en zelfbenoemde urgentie, en indringende overheidsgegevensverzameling,” merkte de verklaring op.

Mines en TBC vragen om een voorlopige voorziening en een verbod dat de aangewezen commerciële cryptominers verbiedt gegevens te verstrekken aan het Amerikaanse Ministerie van Energie en de EIA. Daarnaast willen ze de goedkeuring van OMB voor gegevensverzameling intrekken en elk verzamelen van gegevens door de instanties verbieden zonder kennisgeving en commentaar.

Het Office of Management and Budget (OMB) keurde het dringende verzoek van de EIA goed voor volledige gegevens over energieverbruik van 82 Bitcoin-miningoperaties. OMB keurde het verzoek goed slechts twee dagen nadat het op 26 januari van de EIA was ontvangen, zonder een passende kennisgeving en commentaarperiode voor de miners.

House Majority Whip Tom Emmer vestigde de aandacht op het misbruik van de administratie door openlijk kritiek te uiten op de regering-Biden voor haar strijd tegen Bitcoin-mining en de cryptosector, ter ondersteuning van de crypto-industrie.

Onlangs dienden het in Texas gevestigde cryptobedrijf Lejilex en de Texas Crypto Freedom Alliance (CFAT) een rechtszaak in tegen de United States Securities and Exchange Commission (SEC) vanwege regelgevende overreach.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!