AI cryptocurrency groei explodeert na Openai’s Sora onthulling

In de afgelopen 17 dagen is de waarde van cryptocurrency-activa gerelateerd aan kunstmatige intelligentie (AI) enorm gestegen, met een significante toevoeging van $10,21 miljard aan hun totale marktwaarde. Deze stijging valt samen met de onthulling van Openai’s nieuwste innovatie, een generatief AI-aangedreven applicatie die tekst naar video kan omzetten.

De AI crypto-sector explodeert met 142%

Deze maand heeft de op AI gerichte cryptomarkt een ongekende groei doorgemaakt na de aankondiging van Openai van Sora, een geavanceerd generatief AI-platform voor het maken van video’s uit tekst. Hoewel Sora nog niet beschikbaar is voor het publiek, zijn er een reeks indrukwekkend realistische video’s geproduceerd door het platform getoond, waarmee de baanbrekende aard van deze technologie wordt onderstreept.

Als gevolg hiervan is sinds 3 februari 2024 de op AI gebaseerde cryptosector uitgebreid met een indrukwekkende 142,79%. Gedurende deze periode heeft de AI-cryptomarkt geprofiteerd van een infusie van $10,21 miljard, waarbij talrijke tokens een aanzienlijke waardering tegen de Amerikaanse dollar hebben ervaren.


Aan kop qua marktkapitalisatie staat het token, internet computer (ICP), dat in de afgelopen maand een waardestijging van 27,76% heeft gezien. De marktwaardering van ICP is gestegen naar $6,34 miljard, waarmee het zich positioneert als het leidende AI-token naar marktwaarde en het 18e grootste crypto-actief in het algemeen

Terwijl ICP een opmerkelijke 27% stijging ervoer, hebben andere tokens binnen de AI-sector zelfs nog dramatischere stijgingen gezien in de afgelopen maand. Bittensor (TAO), als tweede gerangschikt qua marktkapitalisatie onder AI-tokens, steeg met een indrukwekkende 145,38% tegen de dollar.

Evenzo genoot graph (GRT) van een sprong van 60,42% in dezelfde periode. De waarde van FET steeg met 63,24%, AGIX schoot omhoog met 94,78%, en de waarde van PAAL katapulteerde met 139,4%. RLC zag een toename van 67,92% in zijn waarde, NMR’s waardering steeg met 92,53%, en CQT, het tiende grootste AI-munt, steeg met 37,6% tegen de Amerikaanse dollar.

Hoewel TAO de top tien leidde in prestaties over de laatste 30 dagen, genoten talrijke andere AI-tokens ook van significante driedubbele stijgingen in hun waarderingen. Specifiek, delysium (AGI) zag een toename van 224,9%, terwijl bcubeai (BCUBE) steeg met een significante 364,54%.

Het overgrote deel van de AI-tokens heeft de voordelen van deze winsten geplukt gedurende de afgelopen maand en de voorgaande veertien dagen. Sinds het vorige jaar heeft de sector een exponentiële stijging in waarde gezien, profiterend van de enorme golf van enthousiasme voor de brede reeks AI-technologieën die in de laatste 12 maanden zijn opgekomen. Of dit enthousiasme zich vertaalt in tastbare innovatie moet nog blijken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!