Bankgigant veilt, zonder toestemming, meer dan $100.000 aan bezittingen van klant

Een lerares uit Florida heeft onlangs verklaard dat de Amerikaanse bankgigant JPMorgan Chase haar verantwoordelijkheid niet gepakt heeft toen waardevolle spullen uit haar kluisje verdwenen en vervolgens op een veiling op televisie verschenen.

Jenny Morsch vertelde dat ze haar Chase-bankdeposito in Orlando wilde openen, maar om de een of andere reden paste de sleutel niet in het slot, meldde Inside Edition. Toen de bank haar kluis echter openboorde, ontdekte Morsch dat $100.000 aan contant geld, gouden munten, sieraden en onschatbare bezittingen verdwenen waren.

Toen ze Chase Bank met het incident confronteerde, zei Morsch dat ze herhaaldelijk werd uitgesloten, en toen ze de financiële gigant aanklaagde, werd haar zaak afgewezen. Ze gaf het volgende aan:

“Op dat moment waren al mijn spullen verdwenen… Ik wist diep in mijn hart dat ik gelijk had, en wat ik ook zei, ze geloofden me niet, ze waren onvermurwbaar over hun gegevens, en ik was ervan overtuigd dat ze ongelijk hadden…

Als je tegen zo’n groot bedrijf werkt en ik geen toegang heb tot de documenten die ertoe kunnen leiden dat ze zich realiseren dat wat ik zeg waar is, was dat wederom verwoestend.”

Drie jaar later zag Morsch een reclamespot op tv uit de staat Florida waarin reclame werd gemaakt voor een veiling voor niet-opgeëiste eigendommen – en het bleek dat haar waardevolle spullen te koop waren.

Nadat ze het nummer op haar scherm had gebeld en contact had opgenomen met overheidsfunctionarissen, kon Morsch bewijzen dat de items die aan het publiek werden verkocht jaren geleden uit haar Chase-kluis waren gehaald. Ze zei het volgende:

“Ik zag mijn diamanten halsketting over het tv-scherm gaan en ik beefde letterlijk, ik dacht ‘dat is mijn ketting, ze hebben mijn ketting!’

Ik denk niet dat het meer dan tien minuten duurde, en ze zeiden: ‘We hebben je spullen en we denken dat we al je spullen hebben’, en ik barstte in huilen uit.”

Het bleek dat Chase haar box ten onrechte als verlaten had gemarkeerd en besloot die informatie niet openbaar te maken tijdens een rechtszaak met de advocaat van Morsch. De advocaat van Morch, Andres Beregovich, reageerde als volgt:

“Er is geen rechtsgeleerde voor nodig om te beseffen dat Chase de waarheid verborgen hield om hun voordeel te behalen en te winnen. Ze hebben Jenny Morsch bedrogen, ze hebben haar juridische team bedrogen, ze hebben de rechtbanken bedrogen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!